Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κατάρες, μοιρολόι και καταγγελίες για απειλές μαρτύρων στα Δικαστήρια Χανίων για τον φόνο του 22χρονου (βίντεο)


Στις 27 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 22χρονου νέου πατέρα, Κώστα Χαριτάκη, που φέρεται να δολοφονήθηκε την ημέρα του Αγ. Πνεύματος το 2022 στον Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Η δίκη συνεχίστηκε την Τρίτη για τρίτη μέρα με τις καταθέσεις της μητέρας, της αδερφή και της συζύγου του θύματος, της συζύγου και της μητέρας του καθ’ ομολογία δράστη.

Μάλιστα η κατάθεση της τελευταίας, σημαδεύτηκε από διαρκείς παρεμβάσεις από συγγενείς του θύματος που βρισκόταν στο ακροατήριο, με την πρόεδρο να ζητά την απομάκρυνση της μητέρας και της αδερφής του θύματος.

Η μητέρα εξερχόμενη της αίθουσας ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας «φονιάδες», ενώ η δίκη εξελίχθηκε υπό αυστηρά μέτρα υπό τον φόβο επεισοδίων ενώ η είσοδος στην αίθουσα του πρωτοδικείου έχει επιτραπεί σε ορισμένα μέλη της οικογένειας του θύματος εκ περιτροπής και μετά από σωματικό έλεγχο.

Κούγιας: Προμελετημένο έγκλημα – λένε χοντροκομμένα ψέματα 

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, έκανε λόγο για ένα προμελετημένο έγκλημα, «μια εν ψυχρώ δολοφονία από έναν αδίστακτο δράστη ο οποίος είχε προετοιμάσει από πριν το έγκλημά του».

«Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται. Προσπαθούν να θίξουν την τιμή του θύματος, ενός παιδιού  22 χρονών που αφήνει πίσω του μια χαροκαμένη μάνα και ένα παιδί που δεν θα γνωρίσει ποτέ πατέρα, αντί να προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο τους. Λένε χοντροκομμένα ψέματα και φέρνουν  σε δύσκολη θέση το δικαστήριο» τόνισε και έκανε λόγο για ένα έγκλημα που «σε σοκάρει ως προς την έλλειψη σοβαρής αιτίας, ψευτονταηλίκια, ένας άνθρωπος νηφάλιος, οικογενειάρχης,  να έρχεται να αδειάζει ένα όπλο πάνω σ ένα μεθυσμένο παιδί. ».

Παπαδάκη: Ήταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής – Μάρτυρες εκβιάζονται

Από τη μεριά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη τόνισε πως «όσα γίνονται μέσα στην αίθουσα πρέπει να μένουν εκεί». «Είμαστε ακόμα στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων και σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι μάρτυρες έχουν απειληθεί και δεν έρχονται. Πρόκειται για τρεις μάρτυρες οι οποίοι το έχουν καταγγείλει επίσημα» σημείωσε.

«Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μέχρι να πιάσει το όπλο στο χέρι ήταν το θύμα και όχι ο θύτης. Έγινε θύτης όταν ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν ήταν προμελετημένο έγκλημα. Πρέπει να ακουστεί και η δική του πλευρά» τόνισε σημειώνοντας ότι η θέση της υπεράσπισης είναι ότι έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom