Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Συγκεντρώνει 56,69% των ψήφων έναντι 43,31 της Έφης Αχτσιόγλου στο 75% της καταμέτρησης


Πλήρης επιβεβαίωση των πληροφοριών που πρώτο μετέδωσε το newsit.gr και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται  για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 56,69 % έναντι 43,31 % που συγκεντρώνει η Έφη Μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες η συμμετοχή έφτασε τις 133.261 στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει 56.461 ψήφους έναντι 43.139 που έχει συγκεντρώσει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου είχε τηλεφωνήσει στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη προτού ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Η προσέλευση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζική καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη  που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε, καθώς, μπόρεσαν τελικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα.

Μήνυμα ενότητας από τον Τσίπρα

Μήνυμα ενότητας έστειλε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη μέρα. “Τους μεγάλους αγώνες θα τους δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom