Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Νόμος του κράτους με τις ψήφους της Ν.Δ. η καταστροφή της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης


Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βαθαίνει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 297 ψηφισάντων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έλαβε 156 θετικές ψήφους και 141 αρνητικές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που είχε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής. Στη διήμερη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέδειξε τις αρνητικότατες επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του νομοσχεδίου στην παροχή Υγείας για τον λαό, καθώς και τον στόχο που εξυπηρετεί, δηλαδή την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων κερδών για το ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στον κλάδο.

Ακόμα, μετέφερε εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις χιλιάδων υγειονομικών, γιατρών και εργαζομένων σε νοσοκομεία της χώρας, αλλά και άλλων εργαζομένων, καθώς και την καθολική εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση αγνόησε τις αντιδράσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και του λαού συνολικά που εκφράστηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις και προχώρησε στη νομοθέτηση ενός επαίσχυντου σχεδίου οριστικής και τελειωτικής καταστροφής και εμπορευματοποίησης της Υγείας, το οποίο αποκλείει τους εργαζόμενους και τους στέλνει στον ιδιωτικό τομέα.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.Κανένα όμως από αυτά τα κόμματα δεν αμφισβήτησε τη στρατηγική της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom