Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν έμεινα ποτέ μόνος με τα παιδιά», δηλώνει ο πατήρ Αντώνιος

Η πρεσβυτέρα διαχειριζόταν τα χρήματα από τις κηδείες και τους εράνους

«Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά» δηλώνει ο πατήρ Αντώνιος, σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έκανε τις πρώτες δηλώσεις του, μετά την κλήση του από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων για τις 9 Ιανουαρίου. 

Ο πατήρ Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματική κακοποίηση.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί ασέλγειας, υποστηρίζει ότι διαθέτει «χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί», σε δήλωση που έκανε στην εκπομπή Tlive.

«Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει δηλαδή χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. 

Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία συνεργατών, στελεχών της εκάστοτε δομής, την οποία επισκεπτόμουν. 

Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο, ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα», αναφέρει συγκεκριμένα ο πατήρ Αντώνιος.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η πρεσβυτέρα διαχειριζόταν τα χρήματα από τις κηδείες και τους εράνους



Η «Κιβωτός του Κόσμου» παραμένει στο προσκήνιο, καθώς προκύπτουν νέα στοιχεία για τη διαχείριση των χρημάτων από τους εράνους και τις δωρεές.

Σύμφωνα με το Live News, η Επιτροπή για το Ξέπλυμα  Χρήματος έχει στείλει το πόρισμά της στην Οικονομική Αστυνομία και έχει εστιάσει την έρευνα σε καταθέσεις και αναφορές που έχει από μέλη της Κιβωτού του Κόσμου και υπαλλήλους για τον τρόπο που συγκεντρώνονταν χρήματα από εράνους, από τα κουτιά στις κηδείες, και από διάφορες εκδηλώσεις. 

Οι υπάλληλοι της Κιβωτού και τα μέλη της στις αναφορές τους επιρρίπτουν ευθύνες στην πρεσβυτέρα, ότι αυτή ήταν η γυναίκα που συγκέντρωνε και χειριζόταν αυτά τα ποσά, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει καταγραφή.

Τα χρήματα συσσωρεύονταν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο μέσα στις δομές, όπου άδειαζαν τα κουτιά, και από εκεί και πέρα η πρεσβυτέρα και μόνο αυτή έπαιρνε τα κουτιά και το περιεχόμενό τους και κανείς δεν ήξερε πού κατευθυνόταν και τι ακριβώς θα γινόταν. 

Είναι ένα μεγάλο ζητούμενο τί γίνονταν τα μετρητά που συγκεντρώνονταν από όλες αυτές τις συναλλαγές.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom