Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί από την κακοκαιρία - Τι περιγράφουν Έλληνες που ζουν εκεί (φωτο & βίντεο)


Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Η παγοθύελλα αυτή θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 45 ετών. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

https://www.newsit.gr

Τι περιγράφουν Έλληνες που ζουν εκεί

«Οι άνθρωποι που ζουν εδώ, λένε ότι τέτοιο πολικό ψύχος έχουν να δουν πάρα μα πάρα πολλά χρόνια» λέει η Άννα Σαρηγιάννη, Ελληνίδα που ζει στη Νέα Υόρκη, μιλώντας για την τρομακτική κακοκαιρία που χτυπάει τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο OPEN, η ίδια περιγράφει:

«Στο Μπάφαλο έχει αποκλειστεί η περιοχή τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω της κακοκαιρίας, είναι σε έκτακτη ανάγκη και υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί… Το διήμερο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη επικρατεί πολικό ψύχος. Μιλάμε για θερμοκρασίες που αγγίζουν το -22! Αν βγεις στο δρόμο, παρόλο που οι μέρες είναι γιορτινές δε βλέπεις να κυκλοφορεί ψυχή».

Χιονισμένα φανάρια στο Μπάφαλο – ΦΩΤΟ REUTERS
Όλα έχουν βυθιστεί στο χιόνι – ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Έλληνας από την Πενσυλβάνια, Γιώργος Ζάγκας περιγράφει: «Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει ξαναγίνει… Μπορεί να ξεγελαστείς, ότι δεν κάνει τόσο κρύο. Μέχρι που βγάζεις το χέρι σου έξω να βγάλεις μία φωτογραφία και σε ένα λεπτό το χέρι σου έχει παγώσει.

Το καλό είναι ότι μας ενημέρωσαν ότι αυτή η κακοκαιρία έρχεται. Ο κόσμος έτρεξε στα σούπερ μάρκετ, προμηθεύτηκε και ήδη είναι αρκετές ημέρες στο σπίτι του».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 Ελληνίδα, κάτοικος στο Μπάφαλο «υπάρχουν άνθρωποι (σε αυτοκίνητα) που δεν τους έσωσαν ακόμα. Δυστυχώς χάσαμε 17 ανθρώπους στο δρόμο αυτές τις ημέρες… Ακόμα δε μας αφήνουν να βγούμε με τα αυτοκίνητα αλλά μερικοί έχουν βγει έξω και άρχισαν να μαζεύουν τα χιόνια, για να μπορούν να βγουν έξω, όταν μας αφήσουν.

Ένας Έλληνας που ζει έξω από το Σικάγο, κατέγραψε τις απίστευτες εικόνες έξω από το σπίτι του. «Προχθές ήμασταν στους -34, σήμερα -14 βαθμούς» ακούγεται να λέει, στο βίντεο που προβλήθηκε στο MEGA:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom