Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Συμμορία ανηλίκων στην Αττική - Χτυπούσαν και λήστευαν συνομήλικούς τους


Την εξάρθρωση συμμορίας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για ανήλικους που κυκλοφορούσαν πεζοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Οι δράστες διέπρατταν ληστείες, στήνοντας καρτέρι στα θύματά τους τις βραδινές ώρες.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να τους χτυπήσουν, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ανήλικοι. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος έξι γονέων των ανήλικων κατηγορουμένων. Όπως εκτιμάται, τα μέλη της συμμορίας είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε Αργυρούπολη, Παλαιό Φάληρο και Δάφνη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες κυρίως σε βάρος ανήλικων πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα 5 άτομα, εκ των οποίων 4 ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 6 γονέων των ανήλικων κατηγορουμένων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας, τον Οκτώβριο του έτους 2022, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους για τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων ατόμων σε περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο κατά τις βραδινές ώρες αναζητούσαν άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία κινούνταν πεζά. Μόλις εντόπιζαν τα θύματά τους, δύο και περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας, τα προσέγγιζαν και εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή ασκούσαν σωματική βία, τα ακινητοποιούσαν και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom