Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Επιμένει η Εύα Καϊλή: «Έμαθα για τα χρήματα την ημέρα της σύλληψης μου» - «Προδότης ο Τζιόρτζι»


Επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το «QatarGate» η Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει για 20η ημέρα προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν, στις Βρυξέλλες.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, απαντά μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στα τελευταία δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία. Μάλιστα, ρίχνει τα βέλη της προς τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της τη μέρα της σύλληψής της.

«Δεν ήξερα τίποτα για τα χρήματα, τις διαδρομές και τις τσάντες. Όλα τα έμαθα την ημέρα της σύλληψης μου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα», φέρεται να είπε στον δικηγόρο της.

Επιπλέον, όπως μετέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή «θεωρεί τον σύζυγό της προδότη, ο οποίος δε σεβάστηκε ούτε την 22 μηνών κόρη τους».

Τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που «καίνε» την Εύα Καϊλή

Δύο νέα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ «καίνε» την Εύα Καϊλή.

«H Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία: μπαμπά πάρε τις βαλίτσες και τα μπιμπερό» είναι ο τίτλος της ιταλικής «La repubblica». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η υπερασπιστική γραμμή της Καϊλή στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι όσα συνέβησαν ήταν αποτέλεσμα των σκοτεινών κινήσεων του Αντόνιο Παντσέρι και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ενώ η ίδια δεν γνώριζε το παραμικρό.

«Γνωρίζω ότι ο άνδρας μου φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι, και ενδεχομένως και για το νυν αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτσολίνο. Ωστόσο, δεν ξέρω τι ήταν και γιατί το φύλαγε. Δε νομίζω ότι θα εμπιστεύομαι κανέναν μετά από αυτό που συνέβη».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «La Repubblica», η Καϊλή, αφού συνελήφθη ο σύντροφός της, βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της και είπε στην κατάθεσή της ότι η πρώτη της έγνοια ήταν η κόρη της, γι’ αυτό τηλεφώνησε στον πατέρα της που ήταν με το μωρό.

«Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ήταν μια βαλίτσα για τον Παντσέρι, που κρατούσε ο άντρας μου στο σπίτι. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε στην κόρη μου, γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει».

«Διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το σύστημα Παντσέρι στην καρδιά της έρευνας», είναι ο τίτλος της βελγικής «Le Soir».

To δημοσίευμα επικεντρώνεται στην κατάθεση Τζιόρτζι για τη λειτουργία του κυκλώματος, που -όπως είπε ο σύντροφος της Καϊλή στην κατάθεσή του- ξεκίνησε το 2018 όταν ο Παντσέρι ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της».

Η Εύα Καϊλή, καταλήγει το άρθρο της «Le Soir», θεωρεί ότι την εξαπάτησαν, δεν αναγνωρίζει πια ούτε τον ίδιο της το σύντροφο. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως «καίνε» το ζεύγος, καθώς οι δοσοληψίες Τζιόρτζι – Παντσέρι και Καταραιανών γίνονταν δύο ολόκληρους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom