Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η τσίπα πως λέγεται στην «άριστη» διάλεκτο, κύριε (τραπεζο-προσκυνητή) Μητσοτάκη;


Ο τραπεζο- προσκυνητής Μητσοτάκης (διαβάστε αναλυτικά στοιχεία) καλεί τις τράπεζες (οι οποίες είναι γνωστό πως λειτουργούν ...με την καλή τους την καρδιά!!!) «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά»!

- Απορία: Η τσίπα πως λέγεται στην «άριστη» διάλεκτο, κύριε Μητσοτάκη; Γιατί ρωτάμε; Για να σας πούμε ότι (πολιτική τσίπα) δεν έχετε!

ΑΠΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 
Ο Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, ενημέρωσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπουλου, για την πορεία της οικονομίας, αναφερόμενος στις τράπεζες και στα «κόκκινα δάνεια».

Ποιος Μητσοτάκης;

Ο Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση του και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για το νομοθετικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα κάθε είδους «κοράκια» να παίρνουν νόμιμα τα σπίτια του κόσμου, μέσω των πλειστηριασμών.

Ο Μητσοτάκης ο οποίος, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση του και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει νομοθετήσει να (ξανα)αγοράζουμε τα σπίτια που μένουμε, με τα νέα ληστρικά επιτόκια από τις τράπεζες και τα funds.

Ο Μητσοτάκης που, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση του και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι υπέρ της οικονομίας (καπιταλιστικής λέγεται) που μηχανισμούς «αρπαγής» σπιτιών με τους εξής πρωταγωνιστές: Τις τράπεζες, τα funds (στα οποία οι τράπεζες πουλούν τα δάνεια), τις διαχειριστικές των funds (αυτές που κάνουν τα παζάρια για μην χάσεις το σπίτι σου απαιτώντας δόσεις με τοκογλυφικά επιτόκια και – κάποιες φορές – αρκετά χρήματα «μπροστά»), τις νομιμότατες εταιρείες – κοράκια που αγοράζουν σπίτια σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο Μητσοτάκης ο οποίος είναι πρωθυπουργός στη χώρα που, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022, πάνω από 17.620 ακίνητα βγήκαν σε πλειστηριασμό, με τα 4.190 από αυτά μάλιστα (το 1/3 δηλαδή) να «ευδοκιμούν» και τα σπίτια να αλλάζουν χέρια.

Ο Μητσοτάκης που είχε στο ίδιο του το κόμμα Πάτσηδες, νόμιμους Πάτσηδες.

Ο Μητσοτάκης ο οποίος είναι πρωθυπουργός στη χώρα που το επίσημο κράτος (με εκπροσώπους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας) μπουκάρει στο σπίτι σου, αφού έχει σπάσει την πόρτα, για να σε πετάξει έξω. Γιατί; Διότι χρώσταγες και δεν δέχτηκαν οι τράπεζες και τα funds έναν διακανονισμό, που θα μπορείς να εξυπηρετήσεις. Κι όλα αυτά – μην το ξεχνάμε – ενώ έχεις πληρώσει ήδη μέρος των χρεών σου και με το παραπάνω, αν υπολογίσει κανείς τα (επίσημα βεβαίως)τοκογλυφικά επιτόκια. 

 Ο Μητσοτάκης που, από το Λονδίνο μόλις πριν λίγα 24ωρα, καθησύχασε τις τράπεζες, λέγοντας ότι δεν θα έχουν καμία έκτακτη φορολόγηση. Για να το καταλάβουμε καλύτερα ας αναλογιστούμε σε ποια περίοδο το είπε αυτό ο πρωθυπουργός: Την ίδια ώρα που όλοι εμείς φορολογούμαστε (άμεσα κι έμμεσα), αντιμετωπίζουμε την ασφυκτική ακρίβεια και οι ελληνικές τράπεζες έχουν εξοργιστική αύξηση κερδών, μετά από τρία κερδοφόρα τρίμηνα το 2022» (αναλυτικά στοιχεία εδω).

Ο ίδιος Μητσοτάκης λοιπόν, αυτός που πήγε σήμερα ως πρωθυπουργός να ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις τράπεζες και τα «κόκκινα δάνεια» τόλμησε να ξεστομίσει τα εξής:

«Και θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε σε μία συζήτηση με τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες πρέπει κι αυτές να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά καθώς θα έχουν μια υψηλή κερδοφορία καθώς φαίνεται το 2022, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων (…) «Αυτή η συζήτηση ελπίζω, είμαι σίγουρος ότι θα έχει τελικά ευτυχή κατάληξη, δεν θα υπάρχει συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού και του Έλληνα φορολογούμενου σε μία τέτοια παρέμβαση».

Το αντιλαμβανόμαστε; Καταλαβαίνουμε την πρόκληση του ευχολογίου του πρωθυπουργού;

Ο τραπεζο- προσκυνητής Μητσοτάκης με μια «άριστη» υποκρισία καλεί τις τράπεζες (οι οποίες είναι γνωστό πως λειτουργούν …με την καλή τους την καρδιά!!!) «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά»!

Η τσίπα πως λέγεται στην «άριστη» διάλεκτο, κύριε Μητσοτάκη; Γιατί ρωτάμε; Για να σας πούμε ότι (πολιτική τσίπα) δεν έχετε!

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: