Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Ο ξενοδόχος της αλβανικής μαφίας και το πρωτοπαλίκαρό του


Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη συνδέεται με την εκτέλεση Αλβανού επιχειρηματία στα Τίρανα.

του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τη δολοφονία ενός επιχειρηματία στα Τίρανα αλλά και τα κυκλώματα που λειτουργούν στις ελληνικές φυλακές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι αναζητούν στοιχεία για την εκτέλεση των δύο ανδρών το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σε κατάμεστη από κόσμο καφετέρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η μαφιόζικη δολοφονία του Εντμοντ Πάπα, σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από το αιματηρό περιστατικό της Νέας Σμύρνης.

Ο Πάπα ήταν στην Αλβανία γνωστός ως επιχειρηματίας με δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού, καθώς διέθετε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στους Αγίους Σαράντα. Στην Ελλάδα, όμως, ήταν γνωστός στις Αρχές για την εμπλοκή του σε εμπόριο ναρκωτικών. Μάλιστα, το ένα από τα θύματα της Νέας Σμύρνης και βασικός στόχος του άγνωστου μέχρι στιγμής εκτελεστή θεωρείτο κατά το παρελθόν το «πρωτοπαλίκαρό» του στην παραγωγή και διακίνηση χασίς.

Ο 41χρονος «Νίκος» ή «Λύκος ο Εισπράκτορας», όπως ήταν γνωστός, είχε συλληφθεί στην Κόρινθο το 2016 έπειτα από την ανακάλυψη μεγάλης χασισοφυτείας, στην οποία φερόταν εμπλεκόμενος και ο Αλβανός επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στα Τίρανα. 

Τότε οι πληροφορίες έλεγαν πως ο «Νίκος» και ο Πάπα ήταν τα δύο βασικά πρόσωπα στην υπόθεση της χασισοφυτείας, πλην όμως ο επιχειρηματίας είχε καταφέρει να διαφύγει στην πατρίδα του, ενώ το «δεξί του χέρι» είχε πέσει στα χέρια των Αρχών.

Πλέον, αυτές οι δύο μαφιόζικες δολοφονίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς οι έμπειροι Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν στα χέρια τους ενδείξεις πως οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Αντιθέτως, οι Αρχές θεωρούν τυχαία τη δολοφονία του 44χρονου, ο οποίος βρισκόταν στην καφετέρια της Νέας Σμύρνης μαζί με τον 41χρονο τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες.

Το φορτίο

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Αλβανία και αφορούν τη δολοφονία του Πάπα κάνουν λόγο για ένα φορτίο 700 κιλών χασίς, το οποίο «χάθηκε» στον δρόμο προς την Ελλάδα.

Πηγές από την Αστυνομία λένε πως την υποδοχή του φορτίου θα την έκανε ο «Νίκος», πλην όμως αυτό το φορτίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και κανείς πλέον δεν ξέρει πού βρίσκεται.

Στα ηγετικά κλιμάκια της αλβανικής μαφίας φαίνεται πως θεώρησαν τον επιχειρηματία στα Τίρανα υπεύθυνο για το χαμένο φορτίο χασίς, του οποίου η αξία αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αμέσως υπογράφηκε σε βάρος του το συμβόλαιο θανάτου, το οποίο εκτελέστηκε με τρόπο παρόμοιο με αυτό του «Λύκου» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Το γεγονός πως οι δύο δολοφονίες σημειώθηκαν με διαφορά δύο ημερών (με δεδομένη και τη συνεργασία των δύο θυμάτων) έχει οδηγήσει τους ερευνητές της Ασφάλειας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία προσπαθούν να επιβεβαιώσουν σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία.

Τα «μυστικά» των φυλακών

Ο «Νίκος», όπως ήταν γνωστός ο 41χρονος στη Νέα Σμύρνη, είχε αποφυλακιστεί με όρους από τις ελληνικές φυλακές το 2020. Το ποινικό του μητρώο ήταν ογκωδέστατο. Εχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, για κατοχή όπλων, εκβιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών, πλαστογραφία, ληστείες και κλοπές.

Στις φυλακές μπαινόβγαινε από το 2008 χωρίς βέβαια να σωφρονιστεί, καθώς, όταν έβγαινε, έπεφτε και πάλι στην παρανομία. Μάλιστα, οι «κακές γλώσσες» λένε πως, κάθε φορά που εξέτιε ποινή στις φυλακές της χώρας, έστηνε δουλειές και έβρισκε νέους συνεργούς προκειμένου, όταν βγει, να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα του στον υπόκοσμο.

Στο εσωτερικό των φυλακών και κυρίως στον Κορυδαλλό φαίνεται να είχε δημιουργήσει στενές φιλίες, αλλά και έντονες έχθρες, κυρίως με συμπατριώτες του. Για τον λόγο αυτόν, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν πληροφορίες μέσα από τις φυλακές, καθώς έχουν βάσιμες ενδείξεις πως το συμβόλαιο θανάτου για τον «Λύκο» υπογράφηκε σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Αλλωστε, η αλβανική μαφία έχει βαθιές ρίζες στις ελληνικές φυλακές, καθώς έχουν σημειωθεί ακόμα και δολοφονίες κατ' εντολή μαφιόζων που είτε εκτίουν ποινή, είτε κυκλοφορούν ελεύθεροι και καταζητούμενοι.

Οσον αφορά τις έρευνες στο πεδίο, οι αστυνομικοί, μέσα από τα βίντεο που έχουν καταγράψει τη διπλή δολοφονία στην κατάμεστη από κόσμο καφετέρια, προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο επαγγελματίας πιστολέρο είχε συνεργό που έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου, ειδοποιώντας για την είσοδο των θυμάτων στο κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom