Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Όλυμπος: Ο ορειβάτης που σκοτώθηκε μέσα από εικόνες και δικές του δηλώσεις (βίντεο)


Ο 41χρονος ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Όλυμπος μετατράπηκε για τον ίδιο σε παγίδα θανάτου, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας…

Ο ορειβάτης ήταν έμπειρος και όπως φαίνεται από τις εικόνες που ανεβάζουν στα social media οι φίλοι του, ζούσε για την ορειβασία χειμώνα – καλοκαίρι. Ο Όλυμπος ήταν το αγαπημένο του βουνό. Το ρίσκο υπήρχε πάντα και οι κίνδυνοι που κρύβονταν ήταν πολλοί. Ο ίδιος όμως ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει πίσω.

Τα Χριστούγεννα γράφτηκε ο επίλογος στη ζωή του πρόωρα και αναπάντεχα. Με τις Αρχές να περιμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, για να διαπιστώσουν αν ο θάνατό του, οφείλεται σε πτώση, ή αν το τέλος του είχε να κάνει με τις χαμηλές θερμοκρασίες στο σημείο, που προηγήθηκαν της πτώσης σε χαράδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 41χρονο από την Αθήνα, ο οποίος ήταν έμπειρος ορειβάτης, όπως και ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την ανάβαση και ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές όταν τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του στη χαράδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού, στον Μύτικα, σε 2.700 μέτρα ύψος. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο Αποστολίδη, έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι, κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Αυτό που αναμένεται πλέον να διακριβωθεί με την νεκροψία-νεκροτομή που θα διεξαχθεί είναι, αν ο άτυχος ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή από την πτώση ή αν «έφυγε» από το κρύο. Φίλοι του 41χρονου, τον αποχαιρετούν με αναρτήσεις στα social media. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε το θύμα να μιλάει…

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom