Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Ίλιον νέες αποκαλύψεις: Ο «σκληρός» 17χρονος που είχε την ιδέα να φτιαχτεί βίντεο κλιπ με τον βιασμό (βίντεο)

«Δυτική αλητεία» φώναζαν οι ανήλικοι

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Την Τρίτη απολογούνται οι δύο από τους έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον συστηματικό βιασμό του μαθητή στην ερειπωμένη μονοκατοικία στο Ίλιον.Είχαν συναινέσει στην παράταση της κράτησής τους, για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Σημειώνεται ότι από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, οι τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ ο έκτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς συμπληρώνει σε λίγες μέρες τα 15 έτη.

Οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή άλλων δύο μαθητών που τους υπέδειξε το κακοποιημένο αγόρι και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί. Ο ένας εμφανίστηκε μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας και ο άλλος αναζητείται αλλά εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται.

Πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή, ο οποίος σύμφωνα με το MEGA ανεβάζει συχνά, επιθετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας ανήλικος που θέλει να παρουσιάζεται σκληρός και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι από τους πρωτεργάτες της φρικιαστικής ιδέας να φτιαχτεί ένα βίντεο κλιπ σε ρυθμό τραπ με τη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού.

Ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε πως ο 17χρονος είχε βασικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που μοίραζε τα βίντεο, ενώ σε ένα από αυτά είχε καταγραφεί και ο ίδιος να τον χτυπάει.  Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με τον 15χρονο, ήταν όμως στο ίδιο φροντιστήριο.

Ομαδικός βιασμός στο Ίλιον: Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης, μεταξύ αυτών και για τέσσερα ανήλικα κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, που ήταν στην ίδια παρέα. Ο 15χρονος δεν τους έχει αποδώσει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο, ωστόσο φαίνεται να ήταν μπροστά στην κακοποίησή του. Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πάντως πως τα κορίτσια διακινούσαν τα βίντεο στο σχολείο και γι’ αυτό, στην περίπτωση που εκδοθούν εντάλματα, αυτά ενδέχεται να αφορούν στην κατηγορία της διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

«Η παρέα είναι σταθερή; Τα οκτώ αγόρια που έχεις δει αναφέρει; Κι εσύ;» ήταν η ερώτηση της παιδοψυχολόγου του Τμήματος Ανηλίκων που ήταν εκείνη η οποία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τον 15χρονο και να τον κάνει να αποκαλύψει το μαρτύριο που βίωνε.

«Και άλλα τέσσερα άτομα» απάντησε εκείνος.

«Έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε σένα;» «Και από κοντά και στα βίντεο» είπε ο ανήλικος.

Ο 15χρονος φέρεται να κατονόμασε τα συγκεκριμένα κορίτσια, αναφέροντας μάλιστα και σε ποια σχολεία φοιτούν.

Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν κάθε απόγευμα, η γειτονιά έβλεπε την ομάδα των μαθητών να μπαίνει στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον και να διασκεδάζει. Η δυνατή μουσική που έβαζαν όμως επισκίαζε τα όσα φέρεται να συνέβαιναν μέσα στο σπίτι-κολαστήριο.

15χρονος: «Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας, σταματήστε, σταματήστε, σταματήστε»

Παιδοψυχολόγος: Και πως σταματούσε;

15χρονος: Όταν το αποφάσιζαν αυτοί.

Ο 15χρονος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τις αποτρόπαιες πράξεις που έχει υποστεί στο πρόχειρο σαλόνι που είχαν φτιάξει οι θύτες του στην παλιά μονοκατοικία στο Ίλιον, αλλά και στο διπλανό δωμάτιο όπου τον ανάγκαζαν να μπαίνει με το ζόρι, ακόμη και σηκωτός.

Οι φράσεις που παραπέμπουν σε συμπλοκές οπαδών

Δύο βίντεο-σοκ, περίπου ενός λεπτού, έχουν στην διάθεση τους οι Αρχές. Στο ένα από αυτά, ακούγονται από τους βασανιστές δύο φράσεις που παραπέμπουν η μία σε συμπλοκή με οργανωμένους οπαδούς και η δεύτερη σε συμπλοκή μεταξύ μαθητών δύο σχολείων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, ενός εκ των κατηγορουμένων, δηλώνει στον ΑΝΤ1, ότι πρόκειται για πράξη μιμητισμού.

«Τα παιδιά γελάνε και την ώρα που γίνεται αυτή η αποτρόπαια πράξη φωνάζουν δυο συνθήματα το ένα είναι «Κάτω Πατήσια ρε» και το άλλο είναι «Δυτική αλητεία». Αυτή η αποτρόπαια πράξη δεν έγινε στο πλαίσιο μιας οπαδικής διαμάχης. Θεωρώ ότι είναι ένας μιμητισμός των παιδιών και τίποτα παραπάνω», τόνισε ο Μανώλης Διαμαντάρας.

«Θεωρώ ότι δεν είχαν συναίσθηση ότι αυτό το πράγμα που κάνουν είναι βιασμός δεν το εξέλαβαν δηλαδή έτσι, για αυτό και λένε τα συνθήματα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom