Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Στη φυλακή δύο ακόμα ανήλικοι


Έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής πέντε άτομα - Παραδέχθηκαν τις σεξουαλικές πράξεις οι κατηγορούμενοι μαθητές - Αποτροπιασμός για τα βίντεο που τραβούσαν.

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν σήμερα μετά τις απολογίες τους δύο ακόμα ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον.

Μέχρι στιγμής για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα. Είχαν προηγηθεί οι απολογίες το περασμένο Σάββατο τριών ακόμη κατηγορουμένων, οι οποίοι επίσης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Αντίθετα, ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικους όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Έχουν παραδεχτεί τις σεξουαλικές πράξεις οι κατηγορούμενοι μαθητές

Οι κατηγορούμενοι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους.

Για ακόμα δύο εφήβους, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην ποινική δικογραφία, δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με τον ένα, σύμφωνα με πληροφορίες να φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, τόπο καταγωγής του.

Οι αρχές εξετάζουν παράλληλα και τον ρόλο τεσσάρων έφηβων κοριτσιών. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Θα εξεταστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη φρικιαστική πράξη.

Εστιάζουν και στην εκδοχή των οπαδικών διαφορών οι αρχές

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο που έχουν καταγράψει ανήλικοι και τα εξετάζουν, με την εκδοχή των οπαδικών διαφορών να διερευνάται ενδελεχώς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων ακούγονται στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες παραπέμπουν σε συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε “τιμωρηθεί” από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

«Είναι άρρωστα τα βίντεο», λέει δικηγόρος κατηγορούμενου για τον βιασμό στο Ίλιον

Εν τω μεταξύ, για τη σοκαριστική υπόθεση, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων, Εμμανουήλ Διαμαντάρας, ο οποίος παραδέχτηκε πως ούτε ο ίδιος κατάφερε να δει πάνω από μια φορά τα βίντεο με τον βιασμό του 15χρονου. «Δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ, είναι πρωτόγνωρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος ανέφερε σχετικά με τον πελάτη του ότι «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία».

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις» πρόσθεσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό, γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν, με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή. Τραγικό και άσχημο. Προφανώς ξεκίνησε σαν ένα άγριο αστείο. Δεν γινόταν εκεί μέσα χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί», συνέχισε ο δικηγόρος του ανήλικου.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom