Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Γυναίκα 56 ετών η «πωλητής» της σπείρας που εξαπατούσε αγοραστές ακινήτων στα νότια προάστια


Λεπτομέρειες για την εξάρθρωση της σπείρας που εξαπατούσε ιδιοκτήτες και υποψήφιους αγοραστές ακινήτων στα νότια προάστια έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Τετάρτης (28/12).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της σπείρας από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μια γυναίκα 56 ετών ήταν η «πωλητής» που συνελήφθη επ' αυτοφώρω το πρωί της Τρίτης (27/12).

Η γυναίκα συνελήφθη, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, την ώρα που ένα από τα θυμάτα έδινε 10.000 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα για το οποίο το τίμημα είχε συμφωνηθεί ήταν 1.300.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε μια ακόμη υπόθεση απάτης με θύμα άλλο άτομο, το οποίο είχε δώσει προκαταβολή 15.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στην ίδια περιοχή.

Εκτός από την 56χρονη που συνελήφθη οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν άλλους δύο συνεργούς της, έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η δράση της σπείρας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η τακτική τους ήταν να προσεγγίζουν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και να τους συστήνονται ως ιδιοκτήτες, πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μιας μεταβίβασης.

Στη συνέχεια, αφού έπειθαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά είτε σε μετρητά, είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε βάρος της συλληφθείσας και των συνεργών της σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα, με το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και περί παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom