Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Νότια Προάστια: Το κύκλωμα κοκαΐνης, ο κουμπάρος και ο γνωστός τραγουδιστής


Αναστάτωση στους κοσμικούς κύκλους της νύχτας έχει προκαλέσει η εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα νότια προάστια.

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με δράση στα νότια προάστια εξάρθρωσε η Αστυνομία στο οποίο εμπλέκεται και γνωστός λαϊκός τραγουδιστής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο κουμπάρος του τραγουδιστή, ο οποίος φέρεται να ήταν και «πελάτης» του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις

Για την υπόθεση συνολικά συνελήφθησαν 4 άτομα, από τα οποία 3 μέλη του κεντρικού πυρήνα της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 9 ακόμα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ναρκωτικά και πλαστές επιταγές

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αρχηγικό μέλος της σπείρας προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μέλος της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευε στην οικία του στη Βάρη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με το αυτοκίνητό του.

Επίσης, η σύντροφος του αρχηγικού μέλους, συνεργαζόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο, εκτός από την αποθήκευσή τους, διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με ναρκωτικά.

35 ευρώ το γραμμάριο

Στις τουλάχιστον 750 «συναλλαγές» που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβη, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (27/12/2022) πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο Ελληνικό και στη Βάρη, όπου συνελήφθησαν 3 άτομα καθώς και τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/12) στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, «πελάτης» της οργάνωσης.

Μάλιστα για το άτομο που συνελήφθη στην Ηλιούπολη, προέκυψε ότι συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με σκοπό την αποκόμιση παράνομη περιουσιακού οφέλους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
-0,6- γραμμ. κοκαΐνης,
-78.96- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
-25,93- γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα,
-2- τρίφτες κάνναβης,
-3- αυτοκίνητα,
το χρηματικό ποσό των -18.175- ευρώ,
καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας,
επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματικής τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή. Η έρευνα για τη συμμετοχή λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom