Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του κόσμου: Τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματος του παπά Αντωνίου και της πρεσβυτέρας (βίντεο)


Ο Μάριος Βογιατζής, ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας του σώματος και ανίχνευσης ψεύδους ανέλυσε την γλώσσα του σώματος όταν μιλούν ο παπά Αντώνης και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Ο Μάριος Βογιατζής έκανε μία ανάλυση των προσωπικοτήτων του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας μέσα από το πρίσμα των κινήσεων του σώματος και της εκφοράς λόγου των δύο προσώπων.

Κουνώντας το δάχτυλο

Ο ειδικός αρχικά επικέντρωσε την προσοχή του τόσο στην λεκτική όσο και στην συμπεριφορική στάση της Σταματίας Γεωργαντή και σχολίασε: «Η πρεσβυτέρα παρουσιάζεται πιο επιθετική, ενώ ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο.

»Η πρεσβυτέρα κουνάει το δάχτυλο, μιλάει για τα κακά παιδιά, ωστόσο επαναλαμβάνει την λέξη ”υποτίθεται”. Ο λόγος της δεν δείχνει καθόλου σίγουρος για αυτό που συμβαίνει».

Μάλιστα ο κ. Βογιατζής προς επίρρωση της θέσης του τονίζει ότι η πρεσβυτέρα καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης, που έχει διάρκεια 16 λεπτά, λέει τακτικά φράσεις όπως ” κατά την γνώμη μου” και ”εγώ θεωρώ”.

Πάνω σε αυτή την παρατήρηση ο ειδικός εξήγησε ότι όταν υπάρχει λεκτική εξέταση, τέτοια σημάδια έχουν μεγάλη σημασία.

Ενώ σχετικά για τον παπά Αντώνιο ανέλυσε ο κ. Βογιατζής: «Στην αρχή (της συνέντευξης) παρατηρούμε ότι λέει ”σαν να είναι γεγονός”, ξέρετε έλεγαν ”γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει” στην ανάλυση της συμπεριφοράς αυτό ισχύει».

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom