Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Θεσ/κη: Ρομά τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στην Πόντου - Επεισόδια σε Μέγαρα, Ζευγολατιό και Μενίδι (βίντεο)


Εικόνες... χάους αποκαλύφθηκαν επί της οδού Πόντου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ατόμων Ρομά και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Καμένα λάστιχα στο οδόστρωμα, δύο πυρπολημένα σκαπτικά οχήματα, πέτρες και κάθε λογής αντικείμενο, βρίσκεται καταμεσής της οδού, πλησίον του οικισμού Ρομά «Αγίας Σοφίας» και της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών.

Λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα, η κατάσταση που φαινόταν να έβγαινε εκτός ελέγχου ηρέμησε και τα οχήματα της πυροσβεστικής επιχειρούν, μέχρι αυτήν την ώρα, να σβήσουν τις εστίες που υπάρχουν διάσπαρτες.

Από τις 15:00 το μεσημέρι επικράτησε στην περιοχή σκηνικό μεγάλης έντασης, καθώς οι περίπου 150 Ρομά έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε ο,τι έβρισκαν στο διάβα τους και ξεκίνησαν να επιτίθενται με μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε απόσταση.

Μετά από την επέμβαση των αστυνομικών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, τα άτομα οπισθοχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό.

Τότε, ξεκίνησαν να ακούγονται πυροβολισμοί από κυνηγετική καραμπίνα και άλλο όπλο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μοιάζει ότι ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Με την παρέμβαση τον ψυχραιμότερων Ρομά , τα εκτεταμένα επεισόδια σταμάτησαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα.

Ρομά πέταξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών στο Μενίδι

Έκρυθμο ήταν, αργά το απόγευμα της Τρίτης, το κλίμα στην οδό Μόρνου στο Μενίδι όταν νεαροί Ρομά πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για τυχόν επεισόδια με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.

Ρομά έκλεισαν σε δύο σημεία την Εθνική Αθηνών - Κορίνθου

Σε εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα - Πάχη (μόνο προς Κόρινθο) προχώρησε νωρίτερα η Ολυμπία Οδός, με εντολή της Τροχαίας, εξαιτίας ομάδων Ρομά, που συγκεντρώθηκαν κοντά στα Μέγαρα, αλλά και στην περιοχή του Ζευγολατιού.

Οι συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες, άναψαν φωτιές ενώ έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom