Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Θεσ/κη: Κινηματογραφική μεταφορά στον ανακριτή του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (09.12.2022) στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός που τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας πυροβόλησε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τον 16χρονο Ρομά.

Υπό το φόβο επεισοδίων από άλλους Ρομά, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ ο αστυνομικός μπήκε στο κτίριο των δικαστηρίων με… κινηματογραφικό τρόπο, χωρίς να τον δει κανείς!

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του είναι ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Αλέξης Κούγιας για αστυνομικό που πυροβόλησε 16χρονο στη Θεσσαλονίκη: Δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν έχει να μετανιώσει για κάτι

Καθώς υπάρχει κάλεσμα από Ρομά αλλά και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είναι δρακόντεια και ο χώρος έχει αποκλειστεί.

Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom