Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ: Εξερράγη το διαστημόπλοιο «SpaceX Falcon 9» στο Ακρωτήρι Κανάβεραλ (βίντεο)


Πολύ άσχημα φαίνεται πως πήγε η δοκιμή του διαστημόπλοιου “SpaceX Falcon 9” καθώς το τελευταίο εξερράγη στο Ακρωτήρι Κανάβεραλ της Φλόριντα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η δοκιμή ήταν διαδικασία ρουτίνας ενόψει εκτόξευσης που είχε
προγραμματιστεί για το Σάββατο.Η κύρια έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που ταρακούνησε κτίρια σε μεγάλη απόσταση, και την ακολούθησαν αριθμός άλλων εκρήξεων.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται στην περιοχή,όπως φαίνεται στη φωτογραφία επάνω.

Η ιστοσελίδα FloridaToday.com μεταδίδει ότι ο επικεφαλής Εκτάκτων Αναγκών της περιοχής καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για το κοινό. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματισμοί εργαζομένων στη βάση.

Δείτε στο βίντεο το διαστημόπλοιο μεταφορών «SpaceX CRS-9 Falcon 9» που απογειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Κέιπ Κανάβεραλ στην ένατη αποστολή ανεφοδιασμού της εταιρείας προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως ανακοίνωσε η NASA.


Το διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε στις 12.45.29 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό της Φλόριντα με τους 9 κινητήρες του. Ο πύραυλος - φορέας «Falcon 9» διαχωρίστηκε και προσεδαφίστηκε σε προκαθορισμένο σημείο, πίσω στη γη, σε απόσταση λίγων μιλίων νότια από το σημείο εκτόξευσής του.

Το δύο τόνων φορτίο του «SpaceX Dragon» θα τροφοδοτήσει 250 επιστημονικές έρευνες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, και αφορούν κυρίως τις διαστημικές πτήσεις μακράς διάρκειας για τους αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στο βαθύ διάστημα στο μέλλον, και την παρακολούθηση των παγκόσμιων αλλαγών στον πλανήτη μας.

Στο φορτίο αυτό, περιλαμβάνεται και μια ειδική διαστημική θυρίδα μελλοντικής υποδοχής διαστημικών οχημάτων που θα μεταφέρουν εφόδια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom