Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μικρός Μπεν: Βρήκαν πέντε σκελετούς στο αρχαίο νεκροταφείο – Σε δεξαμενή αποβλήτων επικεντρώνονται οι έρευνες


- Τουλάχιστον πέντε σκελετοί έχουν βρεθεί στους αρχαίους τάφους που εντοπίστηκαν στο χωράφι όπου γίνονται οι έρευνες
- Ίχνη αποσύνθεσης έχουν βρεθεί σε τέσσερα σημεία
- Αξιωματικοί με ειδικές στολές κατέβηκαν σε δεξαμενή αποβλήτων
- Συγκλονίζει η αδερφή του μικρού Μπεν: Έχω βάλει τη ζωή μου σε αναμονή, τον σκέφτομαι κάθε μέρα


Κάθε μέρα και ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως από τις αγωνιώδεις έρευνες στην Κω, όπου Βρετανοί αξιωματικοί, ιατροδικαστές και αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές στο χωράφι όπου εκτιμάται πως ίσως θάφτηκε το καλοκαίρι του 1991 ο μικρός Μπεν Νίνταμ.

Η αποκάλυψη ενός αρχαίου νεκροταφείου στο σημείο των ερευνών, το απόγευμα της Πέμπτης (29.09.2016) προκάλεσε αίσθηση. Οι 4-5 τάφοι ηλικίας από 1500 έως 2000 ετών που ήρθαν στο φως έφεραν, προσωρινή, διακοπή των ερευνών. Σύμφωνα με τη Sun, οι ερευνητές εντόπισαν και πέντε σκελετούς!

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου μάλιστα ειδικοί με λευκές στολές και αναπνευστήρες για να προστατευτούν από τη μυρωδιά, κατέβηκαν για να τον ερευνήσουν. Στο χωράφι όπου γίνονται οι έρευνες, έχουν βρεθεί ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. 

Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο. Για την ώρα, το εργαστήριο του Αμπερντίν όπου έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.

Στις έρευνες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και ειδικοί από το την εταιρία Body Farm του Τέξας των ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των πτωμάτων που βρίσκονται σε αποσύνθεση. «Υπάρχουν στοιχεία το έδαφος που συνάδουν με αποσύνθεση αλλά οι αναλυτές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τι είναι αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, ντετέκτιβ Τζον Κάζινς.

Εκτός από τη δεξαμενή αποβλήτων, οι έρευνες εστιάζονται επίσης σε ένα χωράφι με ελιές αλλά και στο σημείο όπου βρίσκεται μια συκιά, η οποία δεν είχε φυτευτεί όταν εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν το καλοκαίρι του 1991.

Τα αρχαία
Η ανακάλυψη των αρχαίων τάφων και των πέντε σκελετών που βρέθηκαν σε αυτούς βάζουν προσωρινό φρένο στις έρευνες, αλλά μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Για τα ευρήματα άλλωστε πρέπει να ενημερωθεί η αρχαιολογική υπηρεσία. Ο Τζον Κάζινς ελπίζει ότι οι Έλληνες αρχαιολόγοι θα μπορέσουν να εξετάσουν αν το σημείο έχει διαταραχθεί κάποια στιγμή κοντά στην εξαφάνιση του Μπεν. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό, οι έρευνες συνεχίζονται σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό του ιδιοκτήτη της γης Στέφανου Τουμουχήσα. Κυρίως γιατί από τη στιγμή που βρέθηκαν αρχαία, μπορεί το χωράφι του να χαρακτηριστική αρχαιολογικός χώρος. «Έδωσα άδεια για τις εκσκαφές και έκοψαν δέντρα γιατί ήθελα να βοηθήσω. Αλλά αυτή είναι η μόνη γη που έχω. Οπότε πρέπει να τους πω να σταματήσουν», είπε στη Mirror.

Leighanna Needham: Τον σκέφτομαι συνέχεια
Το ενδεχόμενο να βρεθούν τα οστά του Μπεν είναι ο μεγαλύτερος φόβο της αδερφής του, Leighanna, που σήμερα είναι 22 ετών. Θα είναι ένα τραυματικό τέλος μιας περιόδου 25 ετών για την οικογένειά της, είπε. «Θα μας σταυρώσει» τόνισε η 22χρονη στη Mirror.

«Είναι παράξενο συναίσθημα. Έχω έναν αδερφό, που δεν είναι εδώ, που δεν τον γνώρισα ποτέ αλλά νιώθω τόσο κοντά του. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και αναρωτιέμαι που είναι. Θα με "σταυρώσει" αν τον βρουν εκεί. Έχω δώσει όλη τη ζωή μου στην αναζήτηση του Μπεν. Όλη μου η ζωή έχει μπει στην αναμονή», λέει.

Η Leighanna έχει παραμείνει στην Αγγλία αλλά ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις. «Είμαστε μια οικογένεια που ζούσαμε με μια ελπίδα, τι θα κάνουμε αν αυτή η ελπίδα χαθεί;» αναρωτιέται και συνεχίζει πως ονειρεύεται να βρεθεί ο Μπεν για χάρη της μαμάς της. «Ξέρω πως είναι το μοναδικό πράγμα που ήθελε ποτέ, να γυρίσει ο Μπεν».

«Φοβάμαι πως θα αντιδράσει αν μάθει ότι εκείνος είναι νεκρός εδώ και 25 χρόνια. Κανείς μας δεν θέλει να πιστέψει πως θα βρουν κάτι εκεί γιατί θα είναι 25 χρόνια αγώνα και πόνου που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Είμαστε εξαντλημένοι. Δεν ξέρω αν μας έχει μείνει κάτι άλλο να δώσουμε».
Πηγή: MirrorSun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom