Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Περίεργη υπόθεση με 49χρονο Γάλλο ύποπτο για τρομοκρατία - "Γονάτισε και φώναξε: Ο Θεός είναι μεγάλος"!


Μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή 49χρονο Γάλλο, τον οποίο παρακολουθούσαν οι διωκτικές αρχές ως ύποπτο για τρομοκρατία, απασχόλησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο Γάλλος συνελήφθη επειδή εμβόλισε με το αυτοκίνητό του
όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με συμβατικές πινακίδες, προβάλλοντας αντίσταση ενόψει της σύλληψής του. Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και απείθεια, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών, με 3ετή αναστολή - και αφού εκείνος άσκησε έφεση, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 49χρονος είχε μπει πριν από λίγες μέρες στο ελληνικό έδαφος από τους Κήπους Έβρου, προερχόμενος από την Τουρκία, όπου, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, βρισκόταν επί 3 μήνες, και επρόκειτο να επιστρέψει μέσω Ιταλίας στην πατρίδα του. Όπως ισχυρίστηκε "στα ελληνικά σύνορα με κράτησαν δύο μέρες, μου άνοιξαν το αυτοκίνητο για έλεγχο, κι αφού πήραν απαντήσεις από τη Γαλλία με άφησαν να φύγω".

Σύμφωνα με μάρτυρα - αστυνομικό, ο 49χρονος κρίθηκε ύποπτος βάσει των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι είχε επισκεφθεί το προηγούμενο διάστημα διάφορες χώρες, όπως το Ιράκ, το Ιράν και την Υεμένη. 'Τέθηκε υπό επιτήρηση κατά το χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα. Παρότι δήλωσε ότι θα έφευγε απευθείας για τη Γαλλία, παρέκκλινε της πορείας του μένοντας δύο μέρες στα Νέα Κερδύλλια Σερρών', είπε ο μάρτυρας που παρέστη στη σύλληψη του κατηγορούμενου.

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί
Περιγράφοντας τη χθεσινοβραδινή, επεισοδιακή - όπως εξελίχθηκε - σύλληψη, που διαδραματίστηκε στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης - Σερρών, ο αστυνομικός κατέθεσε μεταξύ άλλων τα εξής: "Άναψε τους μεγάλους προβολείς και κινήθηκε προς το μέρος μας. Βάλαμε την όπισθεν. Είχε τοίχο πίσω μας. Προσέκρουσε μετωπικά πάνω στο όχημά μας. Στη συνέχεια, ανέβηκε στο καπό και χοροπηδώντας ωρυόταν. Φωνάζαμε 'πολίς'. Είχα τον οπλισμό μου. Έδωσα εντολές και υπάκουσε. Σταμάτησε επειδή είδε το όπλο. Όταν γονάτισε, φώναξε: ο Θεός είναι μεγάλος!".

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο δικαστήριο συναδέλφισσά του, που επέβαινε στο ίδιο αστυνομικό όχημα.

Τι είπε ο 49χρονος Γάλλος
Απολογούμενος, ο 49χρονος - το κύριο χαρακτηριστικό στην εμφάνισή του ήταν μία άσπρη γενειάδα - είπε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ούτε ότι επρόκειτο περί αστυνομικών. 'Ήταν ντυμένοι σαν κακοποιοί και νόμισα ότι θα μου κάνουν κακό", σημείωσε, προσθέτοντας ότι ρωτούσε κατ' επανάληψη εάν είναι αστυνομικοί. Ο ίδιος επισήμανε ότι σταμάτησε στα Νέα Κερδύλλια για να φάει και να πλύνει τα ρούχα του.

"Λέω αλήθεια. Μπορώ να πω ψέματα στο δικαστήριο αλλά όχι στο Θεό. Δεν φοβάμαι τη φυλακή αλλά το Θεό", κατέληξε στην απολογία του. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, άσκησε έφεση κατά της απόφασης, ενώ σε βάρος του αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom