Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ναρκωτικά, λαθρεμπόριο και διακίνηση μεταναστών στις... φαβέλες της Δυτικής Αττικής! (φωτο & βίντεο)

Σκηνές “φαρ ουέστ” καθημερινά σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο

- Το οργανωμένο έγκλημα ανθεί καθημερινά δίπλα στα σπίτια των κατοίκων της Δυτικής Αττικής
- “Όλα τα κλεμμένα της Αττικής πάνε δυτικά για να κοπούν στα σκραπατζίδικα και να φύγουν πάλι για την Αθήνα”, λένε στο Newsit.gr αστυνομικοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή
- Μια περιπολία από Ασπρόπυργο μέχρι Κινέτα 

- Στους VIPs οι άνδρες της Ασφαλείας
- Το αποκαλυπτικό βίντεο της εκπομπής "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, με διάρρηξη καταστήματος των Άνω Λιοσίων




Υπό καθεστώς πλήρους ανομίας ζουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στην Δυτική Αττική, καθώς το οργανωμένο έγκλημα ανθεί καθημερινά δίπλα στα σπίτια τους, την ώρα που τα -ήδη υποστελεχωμένα- τοπικά αστυνομικά τμήματα αποδυναμώνονται, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη σε πολιτικούς, πρεσβείες και VIPs.

Ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, «σκραπατζίδικα» ακόμη και διακίνηση μεταναστών συνθέτουν το «εκρηκτικό» μείγμα του εγκλήματος, που καλείται να αντιμετωπίσει η αστυνομία σε μια έκταση από την Κινέτα μέχρι το Καματερό, γεμάτη από δύσβατες και αχαρτογράφητες γειτονιές και... φαβέλες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια τέτοια φαβέλα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από 30 άτομα, με τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Δυτικής Αττικής να λένε πως οι ρομά δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ οποιονδήποτε παραβιάσει το «άβατό» τους.

Κλεμμένα αυτοκίνητα, ναρκωτικά και φθηνά τσιγάρα στο «παζάρι» της Δυτικής Αττικής



Όταν πέφτει η νύχτα στην κατεξοχήν βιομηχανική ζώνη του Λεκανοπεδίου, τα κυκλώματα της παρανομίας φορτώνουν το «εμπόρευμά» τους απο διάφορα σημεία της Αττικής και ανηφορίζουν προς το Μενίδι, το Ζεφύρι και τον Ασπρόπυργο για να πουλήσουν στο «παζάρι» από κλεμμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων μέχρι ηρωίνη. 

Στις γειτονιές περιμετρικά του Θριάσιου πεδίου, θα βρει κανείς ανταλλακτικά φορτηγών και σιδερικά, τα οποία έχουν κλαπεί από το κέντρο της πρωτεύουσας και πάνε στις παράνομες μάντρες για «κόψιμο».

«Μιλάμε για ορμητήριο εγκλήματος. Ολα τα κλεμμένα της Αττικής πάνε δυτικά για να κοπούν στα σκραπατζίδικα και να φύγουν πάλι για την Αθήνα», λένε στο Newsit.gr αστυνομικοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή και καταγγέλουν πως στις έρημες εκτάσεις της Δυτικής Αττικής διακινούνται ακόμη και παράνομα καύσιμα.

Στην Δυτική Αττική, οι μαφίες έχουν χωρίσει την «πίτα» του εγκλήματος. Το scrap γίνεται κυρίως από Έλληνες και Αλβανούς, οι Ρωσοπόντιοι έχουν αναλάβει τη διακίνηση των λαθραίων πακέτων τσιγάρων, ενώ οι ρομά πωλούν ανενόχλητοι μέσα από τους καταυλισμούς τους ηρωίνη και κάνναβη. 

Καθημερινά, εκατοντάδες τοξικομανείς παίρνουν το λεωφορείο του τρόμου και ανεβαίνουν μέχρι το Ζεφύρι και το Μενίδι για να αγοράσουν τη δόση τους από τσιγγάνους, οι οποίοι πυροβολούν «στο ψαχνό» όποιον δεν πληρώνει για το «εμπόρευμα» μπροστά στα μάτια των ανυπεράσπιστων κατοίκων.

Μια περιπολία από Ασπρόπυργο μέχρι Κινέτα - Στους VIPs οι άνδρες της Ασφαλείας



Ποια είναι η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανεξέλεγκτη δράση της μαφίας στην Δυτική Αττική; Ενδεικτικά, το αστυνομικό τμήμα Μάνδρας στελεχώνεται με εννέα αστυνομικούς, εκ των οποίων περιπολίες εκτελούν μόνο οι τρεις, το τμήμα του Ασπροπύργου με δεκαπέντε αστυνομικούς μαζί με τις υπηρεσίες γραμματείας, το τμήμα ταυτοτήτων και τον αξιωματικό υπηρεσίας, ενώ στο Ζεφύρι περιπολούν μόνο πέντε αστυνομικοί.

Παράλληλα, σε καθημερινή βάση φεύγουν από την Δυτική Αττική πέντε αστυνομικοί για να ενισχύσουν τη φύλαξη πρώην υπουργών, τρεις για τη φύλαξη πρεσβειών, ένας για τη φύλαξη του υπουργείου Εξωτερικών, δυο για τη φύλαξη του υπουργείου Τύπου, τρεις για τις υπηρεσίες της κρατικής ασφαλείας και τρεις για τη φύλαξη στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. 

Εαν σε αυτούς προστεθούν και οι τριάντα μόνιμα αποσπασμένοι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Δυτικής Αττικής τότε γίνεται αντιληπτό πως οι 26 ληστείες και οι 133 κλοπές που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή αποτελούν τη θλιβερή καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

«Δυο άτομα περιπολούν σε όλο το Θριάσιο. Το απόγευμα υπάρχουν μόνο τέσσερις περιπολίες σε μια έκταση από τον Κηφισό μέχρι τα Μέγαρα. Όταν υπάρχει περιστατικό, είσαι μόνος σου. Για να έρθουν ενισχύσεις, πρέπει να ξεκινήσουν από την Ομόνοια. Παίζουμε τη ζωή μας κορόνα-γράμματα», επισημαίνει αστυνομικός που περιπολεί στους δήμους της Δυτικής Αττικής και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των συναδέλφων του.

Όπως περιγράφει στο Newsit.gr, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, πριν από ένα χρόνο, ένας 21χρονος αστυνομικός έχασε το μάτι του, ύστερα από συμπλοκή με πυροβολισμούς σε καταυλισμό Ρομά, στο Ζεφύρι, ενώ πρόσφατα δυο συνάδελφοί του δέχθηκαν πυρά από καλάσνικοφ, όταν κλήθηκαν σε περιστατικό διατάραξης κοινής ησυχίας σε ένα από τα γκέτο της περιοχής.

Όσο οι «κλέφτες» παραμένουν περισσότεροι από τους «αστυνόμους» το «παιχνίδι» της ασφάλειας είναι χαμένο για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που παρακολουθούν κλειδωμένοι στα σπίτια τους την άνιση μάχη ενάντια στο έγκλημα με υποψήφια θύματα τους ίδιους, καθώς και τους εναπομείναντες αστυνομικούς.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom