Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκαλύψεις για μίζες «καίνε» το αγγλικό ποδόσφαιρο


Οι αποκαλύψεις της Telegraph που αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζονται και δεν αποκλείεται μετά την απομάκρυνση του Σαμ Αλαρντάις από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας να προκύψουν κι άλλες αποχωρήσεις από πάγκους ομάδων της Premier League.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα την Τετάρτη, οκτώ νυν και πρώην προπονητές Premier League κατηγορούνται για μίζες, προκειμένου να συμφωνήσουν σε μεταγραφές!

Ατζέντηδες ποδοσφαίρου βιντεοσκοπήθηκαν κρυφά από undercover δημοσιογράφους να μιλούν για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με έναν να λέει χαρακτηριστικά πως «όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι».

Μέσα στην εβδομάδα η Telegraph, η οποία «τρέχει» την έρευνα εδώ και δέκα μήνες, θα αποκαλύψει το όνομα ενός βοηθού προπονητή σε μεγάλο κλαμπ, ο οποίος έχει βιντεοσκοπηθεί να λαμβάνει 5.000 λίρες από δημοσιογράφους, που υποδύονται εκπροσώπους εταιρείας από την Άπω Ανατολή, η οποία θέλει να επενδύσει σε παίκτες.

Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι έχουν ένα ολόκληρο φάκελο με αποκαλύψεις που προέκυψαν μετά από συναντήσεις τους με ατζέντηδες, προπονητές και αξιωματούχους ομάδων μέσα στο καλοκαίρι, δείχνοντας πως η διαφθορά ζει και βασιλεύει στο όμορφο παιχνίδι. Όλα τα σχετικά έγγραφα και οι απομαγνητοφωνήσεις θα δοθούν στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ κάποια έχουν ήδη περάσει στην κατοχή της αστυνομίας.

Πέραν των οκτώ προπονητών της Premier, υπάρχουν και δύο της Championship που ήταν... ανοιχτοί για μίζες. Ο Πίνο Παλιάρα, Ιταλός ατζέντης χωρίς άδεια, ο οποίος είχε τιμωρηθεί για πέντε χρόνια λόγω εμπλοκής του σε στημένα ματς, μίλησε ανοιχτά για το θέμα. Είπε πως ένας προπονητής της Premier ρωτούσε χαρακτηριστικά αν υπάρχει "ένας μικρός καφές" για εκείνον όποτε προτεινόταν κάποιος παίκτης, εννοώντας χρηματική αμοιβή για να συναινέσει. Επίσης, αποκάλυψε ότι άλλοι προπονητές ήθελαν τα χρήματά τους σε ελβετικούς λογαριασμούς για να καλύψουν τα ίχνη τους. Κάποιος, του έδινε τηλεφωνικά τους λογιαρασμούς του στην Ελβετία, προκειμένου να βάλει χρήματα.

Σύμφωνα με τον Ιταλό, προπονητής από το δίκτυο έχει χάσει τη δουλειά του, αφού πιάστηκε στα πράσα με τα... δάχτυλα στο μέλι. «Νόμιζα ότι οι Ιταλοί είναι διεφθαρμένοι, εδώ είναι ακόμα χειρότεροι», λέει χαρακτηριστικά.

Ένας ακόμα ατζέντης, ο Νταξ Πράις, δήλωσε πως: «η διαφθορά σας κοιτάζει στα μάτια», ενώ ένας τρίτος, ο Σκοτ ΜακΓκέρβι παραδέχθηκε ότι πληρώνει προπονητές για να δεχθούν μεταγραφές. Ο Πράις υποστήριξε ότι ένας προπονητής έπαιρνε μίζες και από τους ίδιους του τους παίκτες, προκειμένου να αυξήσει τις αποδοχές τους!

Οι παραπάνω ατζέντηδες προχώρησαν στις αποκαλύψεις, θεωρώντας ότι θα γίνουν συνεργάτες με υποτιθέμενη εταιρεία από την Άπω Ανατολή, η οποία ήθελε να επενδύσει σε παίκτες μέσω ιδιοκτησίας από τρίτη πλευρά, πρακτική που έχει απαγορευτεί από τη FIFA.

Εκείνοι ήταν που κανόνισαν συναντήσεις των μυστικών δημοσιογράφων με προπονητές, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν κύκλο. Και οι τρεις μάνατζερ πάντως αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι έχουν προτείνει χρήματα σε προπονητές ή σε οποιονδήποτε άλλο.

Από τους 8 προπονητές που ανέφεραν στις καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, οι πέντε αρνήθηκαν τα πάντα, ενώ με τους άλλους τρεις οι δημοσιογράφοι της Telegraph δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom