Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Εκτός ελέγχου τα χρέη των Ελλήνων - Πάνω από 91 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία

Δεν πλήρωσαν 1,3 δισ. φόρους μόνο τον Αύγουστο

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία καθώς κάθε μήνας που περνά δείχνει ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές οδηγούνται με γεωμετρική ταχύτητα προς τα 100 δισ. ευρώ.

Ετσι, ρεκόρ κατέγραψαν τον Αύγουστο οι φόροι που άφησαν απλήρωτους στην εφορία οι φορολογούμενοι καθώς ανήλθαν σε 1,368 δισ. ευρώ ανεβάζοντας τα  «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη σε 8,986 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία (παλαιές έως 31/12/2015 και νέες) εκτοξεύτηκαν στο τέλος Αυγούστου στα 91,58 δισ. ευρώ.
Ένας στους δυο φορολογούμενους χρωστούν στην εφορία και ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών τα οποία δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους ή και ακόμη περισσότερα.
Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία ανέρχονται σε 4.030.910 άτομα, αριθμός που είναι μικρότερος κατά 98.652 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει επιστρατεύσει το «όπλο» των κατασχέσεων για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.  
Για 774.321 οφειλέτες, έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη 1.541.970 οφειλέτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom