Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κράτος λοταρία με νόμο: Σπίτια και αυτοκίνητα και με την απόδειξη του καφέ!!!

Τι άλλη μ@κ@κ@@ θα σκεφτούν οι ανίκανοι κι απρόθυμοι να πολεμήσουν την παραοικονομία και το λαθρεμπόριο;

Την παροχή κινήτρων προς τους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Λοταρία και για τις αποδείξεις του 2016 ασχέτως του πότε θα εφαρμοστεί το πλαστικό χρήμα.

Σπίτια και αυτοκίνητα, ακόμη και με την απόδειξη του καφέ ή του αναψυκτικού που πήρατε στο δρόμο, υπόσχεται το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζοντας μια ακόμη λοταρία, για τις αγορές που θα συνεχίσουν να γίνονται με «φυσικό» χρήμα , όπου θα συμμετέχουν όλοι φτάνει να αναζητούν τις αποδείξεις των αγορών.

Είναι γνωστό ότι - όταν επιτέλους - το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές πάρει τον δρόμο για την Βουλή ,εκτός από την σύνδεση των δαπανών που έγιναν με «πλαστικό χρήμα» με την κατοχύρωση του αφορολόγητου με την μορφή έκπτωσης από 1900 μέχρι και 2100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους , θα παρέχει και συγκεκριμένα κίνητρα.

Μέσα από μια ηλεκτρονική κληρωτίδα, ένας στους 50 που θα κάνει αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα υπερκατάστημα ένα σουπερ μάρκετ μπορεί να κερδίσει την αξία των αγορών του.

Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην έκδοση της απόδειξης θα ειδοποιεί κατάστημα και καταναλωτή ότι η αξία των αγορών θα καταβληθεί από το υπουργείο οικονομικών.

Επίσης θα επιλέγονται πέντε τυχεροί κάθε μήνα που θα κερδίζουν ένα από τα αυτοκίνητα που έχει στο γκαράζ του ο ΟΔΔΥ και ένας υπερτυχερός θα κερδίζει κάθε μήνα ένα ακίνητο.

Τώρα το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να δώσει κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων για τα πολλά εκατομμύρια συναλλαγών που θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς την χρήση του πλαστικού χρήματος.

Πρόκειται για αγορές μικρής αξίας, όπως πχ ένα πακέτο τσιγάρα, ένα αναψυκτικό μια εφημερίδα ένα μπουκάλι νερό , τις αποδείξεις των οποίων κανείς δεν αναζητά ,αν και τις περισσότερες φορές εκδίδονται από το κατάστημα που έγινε η συναλλαγή.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι συναλλαγές , που θα γίνονται σε αγορές όπου θα αργήσει να καθιερωθεί το πλαστικό χρήμα,περιλαμβάνονται επίσης οι λαϊκές αγορές , και γενικά οι αγορές εκτός καταστήματος.

Επίσης το μέτρο θα δώσει κίνητρο συλλογής αποδείξεων και για τις συναλλαγές που κάνουν μεγαλύτεροι στην ηλικία καταναλωτές που θα απαλλαχθούν από την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο καθώς και τις συναλλαγές που θα γίνονται σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το πλαστικό χρήμα εκτιμάται ότι θα αργήσει επίσης να καθιερωθεί.

Δεύτερη λοταρία
Σε μια προσπάθεια να πείσει το υπουργείο οικονομικών να αναζητούνται και οι αποδείξεις για αγορές μικρής αξίας στήνει μια δεύτερη λοταρία με έπαθλα και πάλι σπίτια και αυτοκίνητα.

Θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταχωρούν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά της απόδειξης για κάποια αγορά η οποία έγινε χωρίς πλαστικό χρήμα : τον ΑΦΜ της επιχείρησης με την οποία συναλλάχθηκαν, την ημερομηνία, την ώρα και το ποσό της συναλλαγής.

Μία φορά το χρόνο θα κληρώνεται και γι' αυτούς ένα ακίνητο, ενώ ανά μήνα ή δίμηνο ή τρίμηνο θα κληρώνονται γι' αυτούς Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και διατηρεί στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ.

Όσοι έχον «μικτές» συναλλαγές δηλαδή πληρώνουν τις αγορές τους με πιστωτική και χρεωστική κάρτα αλλά και φυσικό χρήμα και ασχοληθούν με την « υποβολή» των μικρο-αποδείξεων στο νέο σύστημα είναι σαφές ότι θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν κάποιο από τα δώρα που θα κληρώνονται κάθε μήνα.

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι σαφές ότι θα πρέπει να αναζητήσουν τεχνική βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας τους (το παιδί ή και το εγγόνι τους) ώστε να καταχωρούν τις αποδείξεις τους κανονικά στο νέο τους σύστημα ώστε να έχουν δικαίωμα στην λοταρία του υπουργείου οικονομικών.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom