Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτες καταγγελίες από Λαζαράτο (Alpha, Star): Ξέφραγο αμπέλι ο διαγωνισμός για τις άδειες (βίντεο) - Αστειότητες λέει η ΓΓΕΕ (βίντεο)

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο δικηγόρος του Alpha - Και περίεργα ραντεβού αστυνομικού με εκπρόσωπο καναλιού στις τουαλέτες της ΓΓΕΕ

Αποκαλύψεις φωτιά για το τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τις ημέρες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Παναγιώτης Λαζαράτος, που είδε το υλικό από τις κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις των διεκδικητών και των συνεργατών τους κατά τις ημέρες της διαδικασίας του διαγωνισμού.Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής και νομικός σύμβουλος των καναλιών Alpha και Star, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά τις ημέρες του διαγωνισμού ήταν ένα ‘’ξέφραγο αμπέλι’’ στο οποίο έμπαιναν άτομα χωρίς να περάσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο ενώ δεν τηρήθηκαν πολλές από τις διαδικασίες που θα τον καθιστούσαν αδιάβλητο.

«Κάθε παράβαση ή παράληψη καταστρέφει τον διαγωνισμό. Όσοι θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα έπρεπε κατά την προσέλευση τους να είχαν υποστεί αυστηρό έλεγχο. Απαγορεύονταν ρητώς από τον κανονισμό για το αδιάβλητο διαγωνισμού να έχει πάνω του κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή με την οποία θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τρίτο πρόσωπο. Σύμφωνα με το υλικό που είδαμε από τις κάμερες που βρίσκονταν στο ισόγειο της εισόδου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, 48 άτομα μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, αρχηγοί και μέλη των αποστολών των υποψήφιων καναλαρχών αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, δεν ελέγχθηκαν. Κάποιοι από αυτούς παρότι το σύστημα ελέγχου χτυπούσε κόκκινο εισέρχονταν χωρίς να τους σταματήσουν για έλεγχο ενώ για κάποιους άλλους ο έλεγχος ήταν ελλιπής», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Παναγιώτης Λαζαράτος.

Την πρώτη «βόμβα» διαδέχτηκε μία άλλη ισχυρότερη η οποία σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο άνθρωπος, όπου μαζί με άλλα δέκα άτομα είδαν το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, σε έναν εκ των ορόφων όπου διέμεναν τα μέλη μιας αποστολής υπήρξαν περίεργα ραντεβού.

Μάλιστα ο κύριος Λαζαράτος τον χαρακτήρισε ως «παράξενο όροφο» και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε: «Κατά την μελέτη των καμερών είδαμε ότι για κάποιες ώρες στις 31/8/2016 η κάμερα η οποία βρίσκονταν έξω από το δωμάτιο μιας συγκεκριμένης αποστολής έδειχνε για αρκετές χρονικό ώρες μόνο την χαραμάδα της πόρτας, στο εσωτερικό της οποία βρίσκονταν ο ένας διεκδικητής μαζί με τους συνεργάτες του».

Τα περίεργα όμως στον συγκεκριμένο όροφο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δύο τηλεοπτικών σταθμών δεν σταματούν εδώ. Όπως ανέφερε στον ίδιο όροφο υπήρχαν διαφορετικές τουαλέτες για τα μέλη της συγκεκριμένης αποστολής και για τους αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί με το βάρος των ελέγχων. Εντούτις οι αστυνομικοί αντί να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους τουαλέτες, παρανόμως «προτίμησαν» αυτή που προορίζονταν για την αποστολή του συγκεκριμένου διεκδικητή.

«Την 1/9/2016 στο WC μπαίνει ένας αστυνομικός, ένα λεπτό αργότερα στον ίδιο χώρο εισέρχεται και ο αρχηγός της αποστολής. Οι δυο τους παραμένουν στην ίδια τουαλέτα για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Παράλληλα δεν υπήρξε κανένας έλεγχος στον ημιόροφο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου υπάρχει το κυλικείο και δίπλα σε αυτό σταθερά τηλέφωνα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», τόνισε ο Παναγιώτης Λαζαράτος.

Στην συνέχεια ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου μίλησε για μία καλά φτιαγμένη ιστορία, όσον αφορά το θέμα του αδιάβλητου της διαδικασίας τους διαγωνισμού και της παρακολούθησης του κλειστού κυκλώματος καμερών που είχε τοποθετηθεί στο δημόσιο κτίριο προκειμένου να καταγραφούν όλες οι κινήσεις του διεκδικητών και των συνεργατών τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η γνωστοποίηση για την παραπάνω διαδικασία στάλθηκε στην ακέφαλη αρχή προσωπικών δεδομένων με αποτέλεσμα να παραμείνει θαμμένη στα συρτάρια του φορέα. Μάλιστα επτά ημέρες μετά το πέρας του διαγωνισμού τα στοιχεία που είχαν καταγράψει οι κάμερες προβλεπόταν να καταστραφούν. «Μετά από παρέμβασή μου δόθηκε εισαγγελική εντολή να διατηρηθεί το υλικό. Έντρομο το δημόσιο και μία τροποποίηση που πέρασε εκείνη τη στιγμή μου επετράπει όχι να μου δοθεί το υλικό αλλά η παρακολούθησή και η μελέτη του».

Ο κύριος Λαζαράτος, αφού ζήτησε την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα για την ακύρωση και τον έλεγχο του διαγωνισμού στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι έστειλε όλες αυτές τις καταγγελίες του και στην αρμόδια Ευρωπαική Επιτροπή στις οποίες αναφέρει και τις δύο μηδενικές προσφορές (ως μη έγκυρες) που κατέθεσε ο κύριος Ιβάν Σαββίδης.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου θα προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τον επανασχεδιάσει με τον σωστό τρόπο.

«Πρόκειται για μία φρικτή δύσοσμη φαρσοκωμωδία. Κύριες πρωθυπουργέ δείτε το υλικό των καμερών και αναλάβετε την πρωτοβουλία για την διακοπή του διαγωνισμού εκτρώματος’.

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης: Αστειότητες οι «αποκαλύψεις» Λαζαράτου

Η δημοπρασία, όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, «ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο

«Αστειότητες» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης τη σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, Πάνου Λαζαράτου.

Η δημοπρασία, όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, «ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό».

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: