Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τραγωδία με 3 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες σε σιδηροδρομικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ (φωτο & βίντεο)


- Τραγικό δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό, Secaucus, στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ
- Το τρένο δεν σταμάτησε μπαίνοντας στον σταθμό και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, στο τέλος των γραμμών
- Πολλοί επιβάτες έγραψαν στο Twitter πως νιώθουν “τυχεροί που είναι ζωντανοί”
- Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας)
- Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του δυστυχήματος
- Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Πανικός επικρατεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, Secaucus, στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 να τραυματιστούν, ενώ προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Ο προαστιακός συρμός, που ήταν γεμάτος από επιβάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής, δεν σταμάτησε στον σταθμό και προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα.
Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Το τρένο ανήκει στην εταιρεία New Jersey Transit.


Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τρένο δεν σταμάτησε μπαίνοντας στον σταθμό και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, στο τέλος των γραμμών.

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τμήμα του τρένου "σφηνωμένο" στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Από τη σύγκρουση, κατέρρευσε ένα μέρος της οροφής του σταθμού, ανέφεραν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.

"Όταν έφτασα, είδα ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας, είδα τραυματίες, πολλούς σοβαρά. Οι ζημίες ήταν τεράστιες. Η οροφή, ένα μέρος της οροφής, κατέρρευσε", αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάντσο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του πρακτορείου Getty που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό.

Τα δρομολόγια των τρένων και του μετρό στο Χόμποκεν έχουν διακοπεί και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών, δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι συγκεντρώνει πληροφορίες για το περιστατικό. 


Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αιτία του ατυχήματος, ωστόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για λάθος του χειριστή και όχι για τρομοκρατική ενέργεια.
Μεταλλικά τμήματα, καλώδια και συντρίμμια καταγράφονται στις εικόνες που έχουν δημοσιευθεί μέσω Twitter, καταγράφοντας την έκταση της καταστροφής που έχει σημειωθεί.

"Το τρένο μου μόλις “εισέβαλε” στο σταθμό Χόμποκεν", έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.
"Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή. Είμαστε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου που προσέκρουσε στο Χόμποκεν", έγραψε μία γυναίκα. "Απλώς δεν σταμάτησε", δήλωσε ο παρουσιαστής του δικτύου WFAN, Τζον Μίνκο, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο την ώρα του περιστατικού. "Πέρασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μπήκε στην αίθουσα υποδοχής", εξήγησε ο Μίνκο. 






Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

My train just derailed and crashed into the Hoboken train station. Thankfully all I got was a crack to my head, please pray for the rest

ΠΗΓΗ: NBCRT,dailymail
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom