Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κάποια μέρα,κάπου στην Ελλάδα θα έχουμε σχυρό σεισμό... προβλέπουν σεισμολόγοι!!! (βίντεο)


Έλληνες σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου,με αφορμή τα δύο χθεσινά χτυπήματα του Εγκέλαδου σε Ρόδο και Μεσσηνία,για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα χωρίς όμως να προσδιορίζουν το πότε και το πού θα γίνει.

Ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ο σεισμός των 5.5 Ρίχτερ που έγινε στα Δωδεκάνησα και τα 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Μεσσηνία αναστάτωσαν τις τοπικές αρχές και τους σεισμολόγους, και επανέφεραν στο προσκήνιο την συζήτηση για τους σεισμούς.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδύλης μιλώντας στο star.gr υπενθύμισε πως οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν «προϊστορία» στους σεισμούς και προειδοποίησε πως πρέπει όλοι οι Έλληνες να είμαστε καλά ενημερωμένοι και σε εγρήγορση.

«Δεδομένου ότι ζούμε στην Ελλάδα, που είναι μια χώρα με έντονη σεισμικότητα (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς», τόνισε ο καθηγητής.

«Σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και σε περιοχές λιγότερο σεισμογενείς. Με την φύση κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Έτσι μπορεί οι σεισμολόγοι να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας για παράδειγμα στα νησιά του Ιονίου, όπου είναι γνωστό ότι καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα και τελικά να εκδηλωθεί σεισμός σε… άλλη περιοχή της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά από έναν σεισμό, και φυσικά όλα αυτά που διαβάζουμε, θα πρέπει στην δύσκολη στιγμή να τα υλοποιήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να…. είμαστε προετοιμασμένοι και για μεγάλο χτύπημα» καταλήγει.



Στο ίδιο μήκος κύματος και αρκετά φορτισμένος ο Ακης Τσελέντης,διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, μιλάει για κάποιον ισχυρό σεισμό που κάποια μέρα θα γίνει κάπου στην Ελλάδα και δεν διστάζει μάλιστα να προβλέψει και το μέγεθος,μπορεί 6 μπορεί 6,5 ρίχτερ λέει.Για τα πόσα τέρμινα θα μεσολαβήσουν ώσπου να γίνει ο μεγάλος σεισμός δεν φάνηκε να γνωρίζει...

Ακολουθεί ο κύριος Κανάρης Τσιγγάνος,ο οποίος γνώριζε μάλιστα ότι χθες θα γίνονταν σεισμοί!!!!

Στο ρεπορτάζ που θα δείτε στο παραπάνω βίντεο μόνο ο κύριος Βασίλης Καραστάθης κράτησε μία πισινή λέγοντας "όχι,δεν κάνουμε πρόγνωση"!

Ψυχραιμία και αναμονή λοιπόν,όταν γίνει ο μεγάλος σεισμός θα μας ενημερώσουν οι σεισμολόγοι για το μέγεθος,το επίκεντρο και το εστιακό του βάθος με ακρίβεια!!!

Για τα θύματα και τις ζημιές είναι άλλοι αρμόδιοι να ενημερώσουν τη συγκλονισμένη κοινή γνώμη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom