Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα στοιχεία στις έρευνες για τον Μπεν στην Κω: Τον έθαψαν κάτω από δέντρο; - Η φωτογραφία που ανατρέπει τα δεδομένα


- Ακόμη μια ανατρεπτική εξέλιξη έρχεται στο φως από τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Κω για τρίτη μέρα
- Η φωτογραφία 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού είναι το νέο στοιχείο που εξετάζεται από τους ειδικούς ερευνητές
- Τη βρήκαν ενώ αναζητούσαν στοιχεία για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σημείο τα τελευταία 25 χρόνια


Την ώρα που άπαντες περιμένουν τις αναλύσεις από τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν κατά τις έρευνες της Τρίτης (27.09.2016), ένα εκ των οποίων είναι ανοιχτόχρωμο όπως το πουκάμισο που φορούσε ο 21 μηνών Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του και ερευνητές που εργάστηκαν στις έρευνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σε εκείνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στις 7 Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο και στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν έφτασαν στην Κω για να παράσχουν βοήθεια, μια φωτογραφία μπαίνει στο επίκεντρο των ερευνών.

Πρόκειται για φωτογραφία από το χωράφι όπου φέρεται να θάφτηκε, κατά λάθος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών, ο μικρός Μπεν. Μια φωτογραφία που εκτιμάται πως τραβήχτηκε σχεδόν 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, τον Αύγουστο του 1991 δηλαδή. Τη βρήκαν ενώ αναζητούσαν στοιχεία για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σημείο τα τελευταία 25 χρόνια.

Την Τετάρτη (28.09.2016), οι υπεύθυνοι της βρετανικής αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του το καλοκαίρι του 1991. 

Οι ειδικοί ενδέχεται, ίσως και εντός της ημέρας, να ξεριζώσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά την εξαφάνιση του Μπεν, ενώ σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες – τα λεγόμενα "καρότα" - για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσεις έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.


«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω. 

«Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς. Από την πρώτη μέρα, άλλωστε, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας εκτός από οστά και κομμάτια υφάσματος, αναζητούν και τα κουμπώματα από τα παπούτσια που παιδιού.
Με πληροφορίες από MirrorΕλεύθερο Τύπο και ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/t

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom