Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Αντάρτικο" από Τσιρώνη και Δημαρά πριν την ψηφοφορία για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ - Την κρίσιμη ώρα τι θα κάνουν τα παλικάρια;


- Ο ένας είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και ο άλλος συνεργαζόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
- Ένταση στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - «Γιατί δεν επιτρέπουν και σ' εμάς την κατά συνείδηση ψήφο», αναρωτιούνται πολλοί βουλευτές
- Στις 9 το βράδυ η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια


Mε οικολογικό και όχι μόνο, ρήγμα για την κυβέρνηση από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Γιώργο Δημαρά που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τη μεταβίαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο Υπερταμείο ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η «αποστασία» των δύο βουλευτών της πλειοψηφίας έχει γίνει και επίσημα γνωστή με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πρασίνων με την απόφαση του Πολιτικού τους Συμβουλίου που αναφέρει ότι «το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό», «είναι με απόφαση του ΣτΕ κοινό αγαθό και η αξιοποίησή του – διανομή του θα πρέπει να είναι δημόσια» γι αυτό και «Οι Οικολόγοι Πράσινοι και βουλευτές μέλη τους ψηφίζουν ΟΧΙ στο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ».

Η δήλωση – απόφαση αυτή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων ο ένας είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δημιουργεί δύο μείζον θέμα για το πώς θα αντιδράσει το Μαξίμου.

Θα αποδεχθεί την «αποστασιοποίηση» αυτή; 

Και αν επιτρέπει γι αυτούς τους δύο βουλευτές – λένε οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- την κατά συνείδηση ψήφο γιατί δεν την επιτρέπει και σε εμάς που αναδειχθήκαμε μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις για την μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ να πράξουμε το ίδιο.

Πολιτικά, σχολίαζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, πως ειδικά η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη έχει ειδικό βάρος, καθώς το υπουργείο του είναι ένα από τα επισπεύδοντα του Πολυνομοσχέδιου (άρα κάτι γνωρίζει παραπάνω), ενάντια στην βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η μεταβίβαση των μετοχών των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ότι θα ιδιωτικοποιηθούν αλλά θα εξυγιανθούν. Κάτι που εάν ίσχυε τότε γιατί διαφωνεί και δεν το ψηφίζει….

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις η συνεδρίαση αναμένεται πολιτικά μακρά… τουλάχιστον μέχρι τις 9 το βράδυ που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Νωρίτερα, με ανταλλαγή οξύτατων φραστικών αντιπαραθέσεων για τις σχέσεις με τη διαπλοκή και τη «σκανδαλώδη μεταχείριση μεγαλοεργολάβων» ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Η αρχή έγινε με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη να κατηγορεί τη ΝΔ πως «όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου, θα βρει και ένα στέλεχός της από κάτω». Με σφοδρότητα απάντησε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που είπε ότι το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης το ένα πίσω από το άλλο. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές των δύο βουλευτών στην ολομέλεια που συζητείται το νομοσχέδιο:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ: Πρέπει να πω για τις υβριστικές τοποθετήσεις του κ. Γεωργιάδη, ότι τις ίδιες τις έχει εξαπολύσει ενάντια στη ΝΔ. Τα βιντεάκια στο you tube έχουν ανέβει! Κατηγορήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή όταν σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου στελέχη σας έχουν σχέση με τη διαπλοκή. Όποια πέτρα διαπλοκής σηκώθηκε μέχρι τώρα, είναι από κάτω και ένα στέλεχός σας. Εμείς διαπραγματευόμαστε σε αντίθεση με εσάς που ταυτίζεστε με τις πιο ακραίες φωνές του ΔΝΤ. Δεν πετυχαίνουμε πάντα τους στόχους μας, όμως, είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε αξίες απέναντι σ' ένα σύστημα διαπλοκής, που ταλάνισε τη χώρα για δεκαετίες και προσπαθεί «με νύχια και δόντια» να διατηρήσει το καθεστώς ανομίας, που επέβαλε στη δημόσια ζωή για χρόνια.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δυστυχώς προκαλείτε. Ξέρετε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είστε χωρίς σκάνδαλα. Το τελευταίο διάστημα, μέσα σε λίγο διάστημα που είστε στην εξουσία, έχουμε ανακαλύψει υπουργούς ξεχασιάρηδες εκατομμυρίων, που ξεχνούν να τα δηλώσουν στο πόθεν έσχες. Υπουργούς που μεταβιβάζουν εταιρείες εκ των υστέρων ως μη όφειλαν. Είχαμε μέχρι χθες υποψήφιο καναλάρχη ο οποίος είχε αγοράσει την κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα του πρωθυπουργού και κουμπάρο πολλών υπουργών. Είχαμε τις καταγγελίες του κ. Βουδούρη, δικού σας στελέχους, για την αδιαφανή διαχείριση στα κονδύλια στο μεταναστευτικό και βεβαίως υπάρχει υπό εξέταση το στήσιμο του νέου εθνικού εργολάβου του κ. Καλογρίτσα, του νέου εθνικού εργολάβου από την τράπεζα Αττικής
Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom