Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: Μαθητής σκότωσε τον πατέρα του και πυροβόλησε δασκάλα και συμμαθητές


Μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του την Τετάρτη στο σπίτι που κατοικούσαν και στη συνέχεια, οδηγώντας φορτηγάκι, πήγε στο σχολείο του και πυροβόλησε την δασκάλα του και δυο συμμαθητές του, τραυματίζοντάς τους. 

Το νέο τραγικό περιστατικό συνέβη στην Τάουνβιλ, κωμόπολη αγροτικής περιοχής, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. 



Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι δυο μαθητές τραυματίστηκαν στα πόδια και η δασκάλα τους στον ώμο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας μαθητής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η δασκάλα και ο δεύτερος μαθητής πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ανήλικος δράστης ακινητοποιήθηκε από βετεράνο εθελοντή πυροσβέστη πριν προλάβει να εισέλθει στις αίθουσες του σχολείου. Εκτιμάται ότι εάν δεν βρισκόταν εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος, η τραγωδία θα ήταν μεγαλύτερη. Γι αυτό και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον παρουσιάζουν ως ήρωα. 

Λίγο πριν, ο μαθητής είχε σκοτώσει τον πατέρα του Τζέφρι Οσμπορν, 47 ετών, στο σπίτι τους το οποίο απέχει περίπου δυο χιλιόμετρα από το σχολείο. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στην γιαγιά του, η οποία τον άκουσε αναστατωμένο και δεν μπορούσε να καταλάβει τί της έλεγε. Ανησύχησε και πήγε στο σπίτι τους όπου βρήκε τον γιο της (τον πατέρα του δράστη) νεκρό.



«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το περιστατικό παράλογης βίας» δήλωσε η Τζόαν Ειβερι, επόπτης του σχολείου, ανακοινώνοντας την διακοπή των μαθημάτων για την υπόλοιπη εβδομάδα. 

Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκάλυψαν την ηλικία του δράστη, αλλά πληροφορίες από το γραφείο του σερίφη ανέφεραν ότι πρόκειται για δεκατετράχρονο. 

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι ο μαθητής, τα κίνητρα του οποίου για αυτήν την αποτρόπαια πράξη δεν έχουν γίνει γνωστά, θα μπορούσε να διωχθεί ως ανήλικος. 

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom