Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος έσκισε τη γάτα: «Και να χτυπιέται το ΔΝΤ το Ασφαλιστικό έχει κλείσει»!!! (βίντεο)

"Μειωμένες εισφορές θα δει το 90% των ασφαλισμένων"

Το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, ό,τι κι αν λέει ή ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγες ημέρες αφότου το Ταμείο άγγιξε και πάλι το θέμα μείωσης των συντάξεων.



Τόνισε πως οι αξιώσεις του Ταμείου στο ασφαλιστικό δεν υποστηρίζονται ούτε από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι δεν ζητούν επανέναρξη της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πάγια θέση του πως το Ταμείο είναι ο «ακραίος παίχτης» στη διαπραγμάτευση, και ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να το «απομονώσει» και στα εργασιακά – όπως προσπάθησε να κάνει και για το ασφαλιστικό – παρά να προσπαθήσει να το πείσει για κάποιο συμβιβασμό.

Τι είπε για τις εισφορές
«Είναι απόλυτα λογικό να υπολογίζονται οι εισφορές με βάση το εισόδημα, αφού με αυτόν τον τρόπο θα υπολογίζονται και οι συντάξεις για να είναι ανταποδοτικές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι με αυτό το σύστημα το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών, καθώς σε πολλά ταμεία, όπως στον ΟΑΕΕ, το 1/3 δεν μπορεί να καταβάλλει το προκαθορισμένο ποσό που υπάρχει.

Ο κ. Κατρούκαλος εξήγησε πως, το ποσοστό που πληρώνει κάποιος ως μισθωτός, το ίδιο θα πληρώνει εάν έχει και μπλοκάκι για το ύψος του εισοδήματος που προέρχεται από το ελεύθερο επάγγελμα. Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες έχουν και 11% για επικουρικά και αναζητούμε τρόπο να μην πληρώνουν αυτές τις εισφορές, τόνισε και συμπλήρωσε πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν επαγγελματικά ταμεία για τέτοιες περιπτώσεις.

Για τη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε αισιόδοξος. 

Όπως εκτίμησε, από τη στιγμή που θα επιστρέψει η δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να διαπραγματεύονται για τους μισθούς εκτίμησε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό, όπως και η προστασία στην απόλυση, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις είπε ότι εκκρεμεί ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η επιτροπή έχει προτείνει να υπάρχει εκ των προτέρων έγκριση για να γίνουν, ώστε να υπάρχει πλαίσιο προστασίας.

Τάχθηκε εναντίον του λοκ-αουτ και υπογράμμισε πως ορισμένες διατάξεις για τον συνδικαλιστικό νόμο μπορούν να αλλάξουν. Για τον ΕΔΟΕΑΠ είπε πως είχε δοθεί η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να βρεθεί λύση για να καλυφθεί ο πόρος, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Πρόσθεσε πως ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να λειτουργεί και θα είναι ζωντανός, σημειώνοντας ότι απομένει να συμφωνηθούν λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom