Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της Γάζας - Νεκρός δημοσιογράφος του Reuters στις συγκρούσεις (βίντεο)


Ο Issam Abdullah είναι ο δημοσιογράφος που έπεσε νεκρός από όλμο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ στις 20:00 έληξε το τελεσίγραφο των ισραηλινών δυνάμεων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν για να ξεκινήσει η χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.

«Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, φύγετε» ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον ανθρωπιστικό διάδρομο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας για να εκκενώσουν τις βόρειες περιοχές προς τις νότιες ώστε να μην βρεθούν μεταξύ των πυρών των ισραηλινών δυνάμεων κατά της Χαμάς.

«Σας ζητήσαμε σήμερα το πρωί να φύγετε από την πόλη της Γάζας για τη νότια κοιλάδα της Γάζας, για την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το IDF θα απέχει από το να αγγίξει τη διαδρομή που έχει σημειωθεί στον χάρτη μέχρι τις 20:00. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από τον επερχόμενο χρόνο για να μετακινηθείτε νότια από το Beit Hanoun στο Khan Yunis. Θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ασφαλείς μεθόδους αργότερα.

Εάν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς νοιάζονται μόνο για την προστασία τους κατά την προετοιμασία για χτυπήματα στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του εκπροσώπου των ισραηλινών δυνάμεων.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή από το liveblog του newsit.gr

Νωρίτερα το Ισραήλ είχε πετάξει φυλλάδια στους κατοίκους της Γάζας, τα οποία ανέφεραν στα αραβικά «εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα». Ωστόσο, τόσο τα τζαμιά των βόρειων περιοχών όσο και οι ηγέτες της Χαμάς καλούν τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν.

Οποιαδήποτε εισβολή θα μπορούσε να είναι καθοριστικής σημασίας στην σύγκρουση ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο εξαπέλυσε το Σάββατο την αιματηρότερη επίθεση στη χώρα μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973.

Το Ισραήλ έχει ήδη εξαπολύσει τις σφοδρότερες από ποτέ αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και έχει καλέσει στα όπλα 300.000 εφέδρους και συγκεντρώσει άρματα μάχης κοντά στα σύνορα.

Ο νεκρός δημοσιογράφος στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο Issam Abdullah είναι ο δημοσιογράφος και οπερατέρ του Reuters που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των Ισραηλινών με δυνάμεις της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι 3 δημοσιογράφοι στο σημείο. Το Reuters επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε «με βαθιά λύπη μαθαίνουμε ότι ο εικονολήπτης μας, Ισάμ Αμπντάλα, σκοτώθηκε».

Ο Ισάμ ήταν μέλος ενός συνεργείου του Reuters στα νότια του Λιβάνου, όπου από εκεί μετέδιδε ζωντανή εικόνα από τα πεδία μάχης.

«Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις Αρχές της περιοχής και είμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των συναδέλφων του Ισάμ», ανέφερε το Reuters στην ανακοίνωσή του.

Ένοπλοι της Χαμάς πυροβολούν τις χημικές τουαλέτες στο Φεστιβάλ της Λωρίδας της Γάζας – Σοκαριστικό βίντεο

Ένα σοκαριστικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή (13.10.2023) οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από το πολύνεκρο rave party, το Φεστιβάλ Ειρήνης, που αποτέλεσε τον πρώτο μεγάλο στόχο της Χαμάς, όταν ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου με την Ιερουσαλήμ το περασμένο Σάββατο.

Ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς έχουν εισβάλλει στον χώρο που γίνεται το Φεστιβάλ Ειρήνης και αρχίζουν να πυροβολούν στις χημικές τουαλέτες που είχαν στηθεί για τους θεατές του rave party κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό απλά σας δείχνει ότι η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται για το ποιος, απλά σκοτώνει» αναφέρουν στην ανάρτησή τους οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom