Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Καστελόριζο: Απανωτά χειρουργεία στην Αττάλεια για τη μικρή Βαλεντίνα που τραυματίστηκε στο σούπερ μάρκετ του μπαμπά της


Σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται η μόλις 3 ετών Βαλεντίνα στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η μικρή τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από το ασανσέρ στο σούπερ μάρκετ του πατέρα της στο Καστελόριζο το μεσημέρι της Δευτέρας (02.10.2023).

Η 3χρονη Βαλεντίνα από το Καστελόριζο θα υποβληθεί σε μία πολύωρη και σοβαρή επέμβαση αποκατάστασης του χεριού της με τους Τούρκους γιατρούς του νοσοκομείου στην Αττάλεια να παίρνουν μόσχευμα από το πόδι της, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του ελληνικού ακριτικού νησιού, Νίκου Ασβέστη.

Η μικρή Βαλεντίνα τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου έπαιζε στο σούπερ μάρκετ του πατέρα της, όταν ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς της και έβαλε το χέρι της μέσα στο κενό του ασανσέρ που μεταφέρει τα προϊόντα. Το κοριτσάκι, χωρίς να αντιληφθεί πως κατέβαινε το ασανσέρ, δεν πρόλαβε να τραβήξει το χέρι της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά.

Μεταφέρθηκε στο πολυδύναμο κέντρο υγείας Καστελόριζου, όπου υπάρχει μόνο μία αγροτική γιατρός, η οποία σε ανοιχτή επικοινωνία με το νοσοκομείο Ρόδου προσπάθησε να δέσει το χέρι της 3χρονης και να σταματήσει την αιμορραγία.

Από την αγροτική γιατρό κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, όμως οι γονείς της μικρής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καστελόριζου, δεν ήθελαν να περιμένουν την αεροδιακομιδή και αποφάσισαν να μπουν σε τουρκικό πλοιάριο που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει για Τουρκία.

Κατά την μεταφορά της και λόγω της μεγάλης αιμορραγίας το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του. Στο λιμάνι της Αττάλειας περίμενε ασθενοφόρο που μετέφερε το κοριτσάκι σε νοσοκομείο και εκεί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μετά την πρώτη επέμβαση που έγινε τη Δευτέρα (02.10.2023) οι Τούρκοι γιατροί έκριναν την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου απαραίτητο να υποβληθεί και σε δεύτερη πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση, παίρνοντας και μόσχευμα από το πόδι της.

Θα υποβληθεί και σε τρίτη χειρουργική επέμβαση όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η μικρή Βαλεντίνα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ήταν στο πλευρό της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου και έκαναν μαζί τα εγκαίνια του πρώτου παιδικού σταθμού στο Καστελόριζο.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom