Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Φάρσαλα: Πυροβόλησε μέσα σε καφενείο και αφέθηκε ελεύθερος υπό έναν ασυνήθιστο όρο


Με τον κάθε άλλο, παρά συνηθισμένο περιοριστικό όρο, να μην ξαναπάει στο χωριό του, αφέθηκε χθες ελεύθερος μετά την απολογία του ένας 59χρονος Φαρσαλινός.

Ο 59χρονος μετά από μια μάλλον συνηθισμένη, λεκτική αντιπαράθεση θαμώνων στο καφενείο του χωριού βρέθηκε κρατούμενος, έχοντας, μάλιστα, συλληφθεί κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όταν πυροβόλησε με κοντόκαννη καραμπίνα, αντιδρώντας με τον τρόπο του στην άρνηση της ομήγυρης να ακούσουν μουσική -κατά άλλους για την ένταση της μουσικής-, εμποδίζοντας έτσι τη θέαση αθλητικής αναμέτρησης που έβλεπαν οι θαμώνες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου και σε χωριό των Φαρσάλων, οι θαμώνες στο καφενείο του χωριού -σύμφωνα με μαρτυρίες- παρακολουθούσαν αθλητική αναμέτρηση, όταν ο 59χρονος απαίτησε να ακούσει μουσική με μεγαλύτερη ένταση.

Η πλειοψηφία των θαμώνων και ο καταστηματάρχης δεν συμφώνησαν με τον τρόπο που ήθελε να διασκεδάσει ο 59χρονος, με αποτέλεσμα εκείνος να θυμώσει. 

Έτσι, πήγε στο σπίτι του για να επιστρέψει έπειτα από λίγα λεπτά, κρατώντας, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μία κοντόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, με την απειλή της οποίας θέλησε να «δείξει» στους θαμώνες τη διαφωνία του. Θαμώνες από τους οποίους δεν… γίνεται λόγος για ανθρωποκτόνο πρόθεση, παρά για μια αδικαιολόγητη πράξη που αποδόθηκε στην κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο συγχωριανός τους.

Άσχετα, ωστόσο, από τις προθέσεις, ο 59χρονος πυροβόλησε μία φορά στο δάπεδο, με τα σκάγια -σύμφωνα με μαρτυρίες πάντα- να εξοστρακίζονται, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε διάφορα σημεία τους σώματός του ένας 47χρονος θαμώνας του καφενείου, ο οποίος καθόταν σε διπλανό τραπέζι και μάλιστα δεν είχε καμία σχέση με την προηγηθείσα αντιπαράθεση, περί μουσικής.

Θαμώνες αφόπλισαν, στη συνέχεια, τον 59χρονο και παράλληλα μετέφεραν με δικό τους αυτοκίνητο τον 47χρονο έως ότου φθάσει στην περιοχή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 47χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκτός κινδύνου, ενώ προχθές έλαβε εξιτήριο.

Ο 59χρονος μετά και την απολογία του χθες αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκαν διάφοροι περιοριστικοί όροι. Μεταξύ των οποίων να μη διαμένει, ούτε να μεταβαίνει στο χωριό του, όπως και να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας αντί του οικείου Α.Τ. Φαρσάλων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom