Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία στον Λάδωνα: Η κόρη του πνίγηκε κάνοντας ράφτινγκ - «Να δικαιωθεί η Δέσποινά μου» (βίντεο)


Ο χρόνος για αυτόν τον άνθρωπο έχει παγώσει εκείνο το μοιραίο Σάββατο τον Απρίλιο του 2018 όταν η κόρη του, η 40χρονη Δέσποινα Αγαπητού πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Λάδωνα μπροστά στα μάτια των παιδιών της.

«Η μικρή θυμάται δύο πράγματα. Το πρώτο ότι έσβηνε το φως της και ένα δεύτερο φεύγοντας φώναζε “η μαμά μου, η μαμά μου”», είπε ο Κώστας Αγαπητός, πατέρας της 40χρονης.

Πέντε χρόνια μετά ο εφιάλτης αναβιώνει μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Ο κύριος Κώστας ψάχνει να βρει απαντήσεις στα πως και τα γιατί η κόρη του πήγε με τα δύο παιδιά της για ράφτιγνκ και δεν γύρισε ποτέ.

«Το μόνο που θέλω να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι πάνω στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η Δέσποινα».

Το χρονικό της τραγωδίας

Κάποιοι λένε πως πήρε το όνομα του γιατί είναι ήσυχος σαν το λάδι. Όμως σε αυτά τα ήρεμα νερά του Λάδωνα η νεαρή Δέσποινα, που λάτρευε τα extreme sports, έμελλε να χάσει τόσο άδικα τη ζωή της, μια μέρα μάλιστα πριν τα γενέθλια του αδελφού της.

«Το συμβάν έγινε το Μεγάλο Σάββατο και τα γενέθλια τα είχε την Κυριακή, όπου θα επέστρεφε η Δέσποινα για να γιορτάσουμε», είπε ο πατέρας της.

Είναι οι αναμνηστικές φωτογραφίες που τράβηξαν λίγα λεπτά πριν την μοιραία εκκίνηση. Ευδιάθετη και χαμογελαστή η Δέσποινα ποζάρει δίπλα στην 8χρονη τότε κορούλα της που σήμερα πάει Δευτέρα Γυμνασίου και τον γιο της, που σήμερα είναι φαντάρος.

«Έζησε όλο αυτό το σκηνικό. Ότι πήγαμε με την μητέρα μου την αδελφή μου για να διασκεδάσουμε και φύγαμε χωρίς τη μητέρα μου».

Η μοιραία βάρκα είναι η αριστερή στην φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook της εταιρείας. Όλοι φορούν σωσίβια και κράνη με την μικρή κόρη της Δέσποινας να ξεχωρίζει μέσα στο πορτοκαλί γιλέκο.

Η βαρκάδα ξεκινά και στα μισά της διαδρομής η βάρκα προσκρούει σε κάτι κορμούς και αναποδογυρίζει.

«Υπεράριθμη. Είχαν 10 άτομα ενώ ήταν για 8 άτομα με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα και να εγκαταλείψουν το κορίτσι μου στα 7 λεπτά», είπε ο κος Αγαπητός.

Η διασκέδαση μετατράπηκε σε απόλυτη τραγωδία. Οι επιβαίνοντες παρασύρθηκαν μέσα στα νερά και η Δέσποινα εγκλωβίστηκε κάτω από κορμούς δέντρων. «Χάρη στον εγγονό μου δεν θρηνώ σήμερα και την εγγονή μου, εκτός από την κόρη μου» θα πει σήμερα ο κύριος Κώστας στο LIVE NEWS.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μόλις συνειδητοποίησαν την απουσία της 40χρονης, βούτηξαν μόνο δύο φορές για να την αναζητήσουν. Έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν θα συμπληρώσει.

«Την παράτησαν στα 7 λεπτά ενώ η βιβλιογραφία λέει στα 45 λεπτά. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ ότι έτσι ασυνείδητα έκαναν δύο βουτιές και φύγανε και μετά όταν γύρισαν με την πρώτη βουτιά τη βρήκαν στο σημείο που είχε ανατρέπει η βάρκα», δήλωσε.

«Κάθε Πάσχα ένα μνημόσυνο για εμάς» 

Είναι ο κύριος Κώστας μαζί με τη σύζυγο του την ημέρα που κήδευαν την κόρη τους. 

Σήμερα 5 χρόνια μετά τους στοιχειώνουν τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα:

-Είχαν οι οδηγοί την απαραίτητη εκπαίδευση; 
-Εντοπίστηκε άμεσα η 40χρονη; 
-Μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά ώστε η κόρη τους σήμερα να ζει;

Ο οδηγός της μοιραίας βάρκας από την πλευρά του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για ατύχημα, πως η Δέσποινα δεν υπάκουσε στις οδηγίες την ώρα που η βάρκα έγερνε και πως αν και έμπειρη καταδύτρια δεν κατάφερε να σωθεί όπως οι υπόλοιποι.

«Τελευταία στιγμή είπε μετακινηθείτε από τη δεξιά πλευρά. Και λέω στο τέλος θα πουν ότι φταίει η Δέσποινα γιατί δεν πήγε δεξιά και έπεσε στο ποτάμι», είπε ο πατέρας της.

Αν και το κατηγορητήριο δεν εμπεριέχει την κατηγορία της εγκατάλειψης, ο πατέρας της, Κώστας Αγαπητός, λέει στο LIVE NEWS πως αυτό είναι το μοιραίο λάθος των διοργανωτών.

Η πλευρά των κατηγορούμενων από την άλλη ισχυρίζεται πως ουδέποτε την εγκατέλειψαν. Τουναντίον την έψαχναν επί 30 λεπτά κάτω από το νερό για να την βρουν 45 λεπτά αργότερα ακριβώς κάτω από την αναποδογυρισμένη βάρκα.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: