Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Άγιος Παντελεήμονας: Στα χέρια της ΟΠΚΕ αλλοδαπός που μπήκε σε εκκλησία με μαχαίρι και φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»


Στα χέρια των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ, έπεσε αλλοδαπός με υπηκοότητα Συρίας, ο οποίος εισέβαλε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα, κουβαλώντας στο σακίδιο του ένα τεράστιο μαχαίρι.

Μάλιστα, μπαίνοντας, έπεσε κάτω και άρχισε να προσεύχεται με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί καν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για ύποπτο άνδρα  που είχε εισέλθει εντός, με σακίδιο και συμπεριφερόταν ύποπτα.

Μόλις οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ τον πλησίασαν, ο αλλοδαπός τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει “ALLAHU AKBAR” ενώ αντιστεκόταν σθεναρά, στην προσπάθεια να τον ελέγξουν, χωρίς όμως επιτυχία.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ, πριν προλάβει να αντιδράσει, κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. Από τον έλεγχο που έκαναν πάνω του, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τεράστιο μαχαίρι ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια διατάχθηκε από τον εισαγγελέα να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο.

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας επισημαίνουν στο newsit.gr, ότι η ΟΠΚΕ είναι μια από τις Υπηρεσίες πρώτης γραμμής που μπορεί να ανταποκριθεί σε σοβαρά περιστατικά πλην όμως αντί να χρησιμοποιείται στην υπηρεσία του πολίτη, διατίθεται σαν υπηρεσία φύλαξης VIP και μέτρων τάξης. 

Ποιος είναι ο αλλοδαπός 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας ήρθε παράνομα από τον Έβρο. Τα κυκλώματα τον έφεραν στην Αθήνα και μένει σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών. Έχει σύζυγο και παιδιά στην Τουρκία και όπως είπε δεν θέλει να μείνει εδώ αλλά να πάει στη Γερμανία. 

Μάλιστα είπε πως έψαχνε τον ιερέα για να τον βοηθήσει. Το βιβλίο που κουβαλούσε είναι αποσπάσματα από τον Ευαγγελιστή Λουκά στα αγγλικά που όπως είπε του το έδωσαν σε μια εκκλησία.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom