Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Συνελήφθη Τούρκος κουρδικής καταγωγής στα Εξάρχεια - Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης


Στη σύλληψη ενός 35χρονου Τούρκου κουρδικής καταγωγής προχώρησαν η Ομάδα Δράση το βράδυ της Τρίτης (10/10) στα Εξάρχεια. Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2023, από τη Γαλλία και αφορά την εμπλοκή του στην στρατολόγηση ατόμων για την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αρχές συνέλαβαν το συγκεκριμένο άτομο, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο, σε ακόμη δύο άνδρες, επίσης Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, όπως και σε μία γυναίκα η οποία είναι Βελγίδα. Όλοι τους, προσήχθησαν στο τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων.

Κατά την διάρκεια της εξακρίβωσης στοιχείων, και έπειτα από την πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ένας από αυτούς, έχει σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο έχει εκδοθεί από τις γαλλικές αρχές ασφαλείας και αφορά την εμπλοκή του στην στρατολόγηση ατόμων για την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, το οποίο επισείει ποινή φυλάκισης.

Σημειώνεται πως ο 35χρονος είχε κάνει αίτημα για άσυλο όταν είχε έρθει στην Ελλάδα το 2023, το οποίο εκκρεμούσε.

Οι ελληνικές αρχές θέλουν αρχικά να εξετάσουν όλο τον φάκελό του και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με την Interpol, για να διαπιστώσουν τον λόγο που διώκεται και για ποιες πράξεις.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom