Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: Ενοπλος που φώναξε «Allahu Akbar» σκότωσε δύο Σουηδούς (φωτο & βίντεο)

Διακοπή του αγώνα Βέλγιο - Σουηδία μετά την τρομοκρατική επίθεση

Tα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας η οποία αντιμετώπιζε χθες το βράδυ την εθνική του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024.

Βίντεο που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης, κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ», σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Ο ένοπλος φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετώπιζε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σύμφωνα με το δίκτυο Sud Info, προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Προσοχή σκληρές εικόνες...

https://www.tanea.gr/

Διακοπή του αγώνα Βέλγιο - Σουηδία μετά την τρομοκρατική επίθεση

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, η εθνική ομάδα της Σουηδίας αποφάσισε να μείνει κλεισμένη στα αποδυτήρια και να μην εμφανιστεί στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα του ματς κόντρα στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επίθεση συνέβη πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα η οποία έγινε κανονικά.

Παρ' όλα αυτά στη λήξη του ημιχρόνου, το παιχνίδι διεκόπη. Οι παίκτες της Σουηδίας παρέμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήριά τους και δεν επιθυμούσαν να βγουν στο γήπεδο κάτι που κατέστησαν σαφές αφού έμαθαν την τραγική είδηση.

Στο στάδιο επικράτησε μεγάλη ανησυχία, με τους Σουηδούς οπαδούς να αποχωρούν από αυτό φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, ενώ υπήρξε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους.

https://www.tanea.gr/

Ο δράστης ομολόγησε την φρικιαστική πράξη του στις Βρυξέλλες, σε βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στα social media, δηλώνοντας μέλος του ISIS. 

“Με λένε Αμπντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους”, ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

Στο βίντεο ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών, φαίνεται ο δράστης με το πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από μια μηχανή και να πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς στην Λεωφόρο Ίπρ. Στη συνέχεια, μπαίνει σε ένα κτίριο και πυροβολεί ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. 

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, οι αρχές ειδοποιήθηκαν στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα).

Οι δύο νεκροί φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας, η οποία αντιμετώπιζε απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024, αλλά ύστερα από το τραγικό περιστατικό, ο αγώνας διακόπηκε οριστικά

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας, Γκούναρ Στρόμερ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Απόψε λάβαμε φρικτά νέα από τις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όσα συνέβησαν», δήλωσε ο Στρόμερ. «Η σουηδική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη βελγική», συμπλήρωσε.

Ο δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο μετά τους πυροβολισμούς να διαφεύγει με τη μηχανή του.

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται οι δυο νεκροί από την επίθεση στις Βρυξέλλες και ο τραυματίας που του κάνουν ΚΑΡΠΑ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Σε επίπεδο συναγερμού 4 οι Βρυξέλλες

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες. Αυτό ισχύει μόνο για την πρωτεύουσα του Βελγίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το στάδιο King Baudouin, όπου διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου-Σουηδίας, έχουν επίσης ενισχυθεί. Να σημειωθεί ότι η κατηγορία 4 είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom