Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Οπαδική βία: Πάνω από 80 συλλήψεις στη Νέα Ιωνία

Φέρονται να είχαν δώσει ραντεβού για ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών

Σε περισσότερες από 80 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρούς, οι οποίοι κρατούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο την μεταξύ τους συμπλοκή, όπως ρόπαλα, ξύλα, κράνη και ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα, σίδερο και ναρκωτικά

Από τους προσαχθέντες 60 με 65 έχουν οδηγηθεί στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας και άλλοι 23 στην ασφάλεια Βορειοδυτικής Αττικής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Απετράπη οπαδικό επεισόδιο με 87 συλλήψεις στην περιοχή της Νέας Ιωνίας

Κατασχέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα, σίδερο και ναρκωτικά

Απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, και εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας, απετράπη οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας με συνολικά 87 συλλήψεις.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: