Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ασπρόπυργος: Ένα σεντόνι και ένα πάπλωμα οδήγησαν στους δολοφόνους του 35χρονου


Ένα πορτοκαλί σεντόνι με το οποίο οι δράστες της δολοφονίας ενός 35χρονου Πακιστανού, τον περασμένο Μάρτιο, τον είχαν σκεπάσει και τον είχαν παρατήσει σε υπαίθριο πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο καθώς και ένα πολύχρωμο πάπλωμα, ήταν τα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών και έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, το θύμα Μοχάμεντ Ριάζ ήταν πατέρας τριών παιδιών με την οικογένειά του να μένει στο Πακιστάν.

Ο ίδιος είχε εισέλθει στη χώρα μας το 2017 και τα πρώτα χρόνια της παραμονής του είχε εργαστεί ως υπάλληλος σε τυπογραφείο και φύλακας σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Το τελευταίο διάστημα πριν τη δολοφονία του δούλευε περιστασιακά ως ελαιοχρωματιστής και εργάτης οικοδομών. 

Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παράνομη αφισοκόλληση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες από άτομα που ανήκουν στο φιλικό του περιβάλλον έκανε χρήση κάνναβης, ουσία που ανιχνεύτηκε στο αίμα του κατά την νεκροψία νεκροτομή.

Ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό, ενώ οι κατηγορούμενοι ομοεθνείς του τον είχαν σκεπάσει με σεντόνι και πάπλωμα. Τον τελευταίο μήνα το θύμα φιλοξενούνταν από τον έναν κατηγορούμενο στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Περιστέρι, ενώ στον πρώτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας την ημέρα της ανθρωποκτονίας έμενε μια γυναίκα με το σύντροφό της ο οποίος κατηγορείται και αυτός ότι συμμετείχε στη δολοφονία του 35χρονου. 

Μάλιστα το σεντόνι με το οποίο είχε βρεθεί το θύμα ανήκε στη συγκεκριμένη γυναίκα η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι ο 35χρονος καθόταν σε μια καρέκλα στο σπίτι της η οποία ήταν καλυμμένη με το συγκεκριμένο σεντόνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το θύμα αποχωρούσε συχνά από το σπίτι και διανυκτέρευε σε άγνωστες τοποθεσίες ενώ λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί είχε προσπαθήσει να φύγει από την Ελλάδα με τη βοήθεια λαθροδιακινητών για να φτάσει σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης χωρίς αποτέλεσμα. 

Από την παρακολούθηση των καμερών όπου καταγράφηκε η κίνηση των αυτοκινήτων που ανήκουν σε δυο από τους έξι κατηγορούμενους, εντοπίστηκε το πολύχρωμο πάπλωμα με το οποίο είχαν σκεπάσει το πτώμα και το οποίο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχαν πετάξει τον 35χρονο.

Συγκεκριμένα στη δικογραφία αναφέρεται ότι: «αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ την 23.57 ώρα της 21-03-2023 καταγράφηκε στο εσωτερικό του VW GOLF μόνο οδηγός, μετά δε την αναστροφή και την 8λεπτη στάση επί της οδού Σαρανταπόρου (πλησίον της οικίας του θύματος) παρατηρήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος και η ύπαρξη συνοδηγού καθώς και τουλάχιστον ενός ακόμα ατόμου στο πίσω δεξιά κάθισμα, ενώ στο “ύψος” των ποδιών του ατόμου που κάθεται στο πίσω δεξιά κάθισμα υπήρχε αντικείμενο το οποίο ομοιάζει με το πολύχρωμο πάπλωμα με το οποίο ήταν σκεπασμένο το πτώμα του Ριάζ».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τρίτου κατηγορύμενου από τους έξι σε σύνολο, δικηγόρος Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε στο protothema.gr «Σήμερα απολογούμαστε ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας. Τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο πριν περίπου 6 μήνες από τους κατηγορούμενους. Ο εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του στις πράξεις αυτές κατά του αποβιώσαντος ομοεθνούς του».

Ο συγκεκριμένος συλληφθείς κατηγορείται ότι συμμετείχε στη μεταφορά του δολοφονημένου ομοεθνή του καθώς το αυτοκίνητο που του ανήκει εμφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο του πρώτου κατηγορούμενου να κινούνται από το Περιστέρι προς τον Ασπρόπυργο.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom