Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δείτε live τα αποτελέσματα σε περιφέρειες και δήμους

Συντριβή της Ν.Δ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρόδο, Ζωγράφου, Βόρειο Αιγαίο και Εβρο....

Ολοκληρώθηκε στις 19:00 η εκλογική διαδικασία για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές και πλέον ξεκινά η διαλογή των ψήφων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κάλπες στήθηκαν σε έξι περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας, όπου την προηγούμενη Κυριακή κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%.

Δείτε live τα αποτελέσματα για τις Περιφερειακές εκλογές:


Δείτε live τα αποτελέσματα για τις Δημοτικές εκλογές:
  
Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Μεταξύ των δήμων όπου θα αναδειχθούν σήμερα οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνονται οι τρεις μεγαλύτεροι της χώρας, δηλαδή Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά από τις 20:00, αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με τον α' γύρο, καθώς σήμερα οι αντίπαλοι είναι μόνο δύο ενώ δεν υπάρχει καταμέτρηση σταυρών προτίμησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα (20:00) αποτελέσματα πρόκειται για συντριβή της Ν.Δ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρόδο και Εβρο. Ηδη ο Κώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη το νέο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Χάρη Δούκα.Στην Θεσσαλονίκη εξελέγη δήμαρχος ο κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.

Στου Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη επικράτησε του Ν.Δ. Βασίλη Θώδα...

Στις 6 περιφέρειες η Ν.Δ. χάνει κατά κράτος καθώς μόνο στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός φαίνεται να κερδίζει την περιφέρεια. Σε όλες τις άλλες φαίνεται να κερδίζουν οι «γαλάζιοι αντάρτες», (Τοψίδης στην Μακεδονία – Θράκη, Αμανατίδης στην Δυτική Μακεδονία, Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο). Στην Θεσσαλία ο κ. Κουρέτας προηγείται του κ. Αγοραστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom