Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Κόβουν τα ψίχουλα του market pass γιατί όλοι πρέπει να «βάλουν πλάτη» (βίντεο)


Από επικοινωνιακή γκάφα σε επικοινωνιακή γκάφα πάει η κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι.

Απολύτως προκλητικός ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί κόβονται τα ψίχουλα του market pass μετά τον Οκτώβριο επικαλούμενος την ομολογουμένως τεράστια φυσική καταστροφή στη Θεσσαλία και την ανάγκη στήριξης των πληγέντων.

Αφού προηγουμένως μετέθεσε το επίδομα προς τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά στο 2024, πιθανώς στην αρχή του χρόνου, αλλά χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα, και στην επισήμανση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ ότι το market pass ήταν ένα μέτρο ανακούφισης των πολιτών που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κρίση ακρίβειας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω της καταστροφή στη Θεσσαλία, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι οι απώλειες θα αντισταθμιστούν από την... αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ψίχουλα δηλαδή) και τις (τεράστιες θα λέγαμε) αυξήσεις μισθών που θα έρθουν από 1/1/2024. Θύμισε φυσικά ότι η Ελλάδα έχει μικρότερο ποσοστό αύξησης πληθωρισμού από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υποσχέθηκε ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας.

Και στη συνέχεια, διακόπτοντας τη δημοσιογράφο, ανήσυχος μην τυχόν δεν προλάβει να το πει, συμπλήρωσε: «Χρήματα απεριόριστα δεν υπάρχουν, αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εθνική κρίση, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε» (μετά το 9ο λεπτό στο βίντεο).

Βέβαια, πάνω από τα πλημμυρισμένα νερά άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός που διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει τους πόρους για να ανακουφίσει τους πληγέντες...

Δηλαδή, και αυτή την καταστροφή θα την επωμιστούν οι ήδη επιβαρυμένοι πολίτες, που βλέπουν τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να τρέχει με διψήφια νούμερα και ενώ οι προβλέψεις για αυξήσεις είναι περισσότερο από δυσοίωνες.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom