Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Μαρόκο: «Πανικός, νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες άστεγοι» - Τι λένε οι Έλληνες που επέστρεψαν


Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε το Μαρόκο και είχε επίκεντρο μια περιοχή 45 μίλια νότια του Μαρακές.

Σήμερα, Κυριακή, επέστρεψαν από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδικής πτήσης επαναπατρισμού της Aegean, η οποία δρομολογήθηκε το Σάββατο, από την εταιρεία σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες που γύρισαν από το Μαρόκο, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν και επισήμαναν τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες άνθρωποι που είναι άστεγοι και κοιμούνται σε δρόμους και πεζοδρόμια. 

Επικράτησε πανικός είπε ο Γιώργος Ηλιόπουλος στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι και προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από το κέντρο της πόλης (Μαρακές), δημιουργώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα. 

«Είδαμε στους δρόμους ανθρώπους τραυματισμένους από τμήματα μπάζων που έπεσαν από ψηλά και τους χτύπησαν στο κεφάλι», σημείωσε επίσης και επισήμανε ότι χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. 

Για πανικό έκανε λόγο και η Άννα Μπατσή, επικεντρώνοντας κυρίως στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. «Αλίμονο στον κόσμο που έμεινε πίσω», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες δεν είναι καλές, καθώς και ότι ο κόσμος είναι έξω «και χρειάζεται στήριξη και βοήθεια».

«Έπεσαν πάρα πολλά σπίτια», είπε ο Βαγγέλης Περέτης. «Εμείς ήμασταν σε παλιό σπίτι», όπου «έπεσαν σοβάδες». Και αυτός ανέφερε ότι ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Επισήμανε επίσης ότι «οι πρώτες ώρες ήταν δύσκολες... δεν είχαμε καμία ενημέρωση».  

→ Στο Μαρόκο παρέμεινε μικρός αριθμός Ελλήνων πολιτών που αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών. Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom