Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Λιβύη: «Η Εύη μας έφυγε για να κλείσει τον κύκλο» - Συγκλονίζει ο θείος της αξιωματικού

Η ανατριχιαστική ανάρτηση της 40χρονης νοσηλεύτριας για τον θείο της και τον «ευκλεή θάνατο»

«Έχασαν το γιο τους σε τροχαίο το 2005 και τώρα η Εύη μας “έφυγε” για να κλείσει τον κύκλο και να αποτελειώσει τους γονείς της», λέει στο newsit.gr ο θείος της αδικοχαμένης αξιωματικού νοσηλεύτριας στην Ελληνική Αεροπορία, που σκοτώθηκε στη Λιβύη.

Σοκαρισμένος, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τί συνέβη στην ανιψιά του, η οποία είχε μεταβεί στη Λιβύη, προκειμένου να συνδράμει μετά από το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας και σε αυτή την περιοχή. «Δεν ήξερα ότι θα πήγαινε στην Λιβύη για να βοηθήσει. Οι γονείς της μένουν στην Αθήνα και δεν είχαμε μιλήσει», δηλώνει ο θείος της 40χρονης αξιωματικού.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει στο newsit.gr την οικογενειακή τραγωδία που χθες, Κυριακή (17.09.2023) έγινε ακόμα μεγαλύτερη και τον λόγο που η άτυχη γυναίκα είχε επιλέξει να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

«Ο άλλος θείος της, ο Βασίλης σκοτώθηκε το ‘80, πάνω από την Λαμία όταν το αεροσκάφος έπαθε βλάβη. Ο ξάδερφός μου έχασε και το γιο του σε τροχαίο το 2005 και τώρα η Εύη μας έφυγε για να κλείσει τον κύκλο και να αποτελειώσει τους γονείς της».

Σύμφωνα με τον θείο της αδικοχαμένης σμηναγού, οι Αρχές «ειδοποίησαν τους γονείς να πάνε να κάνουν αναγνώριση της σορού αλλά δεν ξέρω κάτι, κάποιοι λένε ότι είναι απανθρακωμένη. Θα φύγουμε για Αθήνα και εμείς σήμερα ή αύριο για να είμαστε κοντά στους γονείς».

«Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν»

Την  ίδια ώρα, το newsit.gr επικοινώνησε και με τον πατέρα των δύο διερμηνέων, 33 και 34 χρονών αντίστοιχα, που συμμετείχαν και εκείνοι στην ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό τροχαίο στην Λιβύη.

«Πριν λίγο μου έφεραν τη σορό. Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν» λέει στο newsit.gr ο πατέρας τους που είναι ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Βεγγάζη.

Η αποστολή των 5 Ελλήνων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά θα μείνουν για πάντα ήρωες στις καρδιές μας. Οι 10 από τους συνολικά 13 σοβαρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι άλλοι τρεις είναι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

https://www.newsit.gr/

Η ανατριχιαστική ανάρτηση της 40χρονης νοσηλεύτριας για τον θείο της και τον «ευκλεή θάνατο»

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», δήλωσε στην ιστοσελίδα cretapost ένας ξάδερφος της 40χρονης, που ζει στο Ηράκλειο, λέγοντας ότι «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε». 

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια της 40χρονης είχε θρηνήσει κι άλλα θύματα, καθώς ο αδελφός της είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και ο θείος της ήταν ένας ηρωικός πιλότος, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Μπορεί αρχικά να υπήρξε μία σύγχυση ως προς τις πληροφορίες που μεταδίδονταν από την Λιβύη ως προς το δυστύχημα, ωστόσο, ευτυχώς, η οικογένεια της 40χρονης έμαθε για τον τραγικό θάνατό της από το Επιτελείο. «Εμείς ενημερωθήκαμε γι’ αυτό το τραγικό γεγονός από το Επιτελείο», τόνισε ο ξάδερφος της 40χρονης.

H κηδεία της άτυχης γυναίκας αναμένεται να τελεστεί στην Αθήνα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε o ξάδερφός της. «Η ξαδέλφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της», δήλωσε συντετριμμένος. Ήδη οι συγγενείς της ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα ώστε να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Είχε παντρευτεί πριν από λίγους μήνες

Η 40χρονη  εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην 251 ΓΝΑ, ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Η ανατριχιαστική ανάρτηση για τον θείο της και τον «ευκλεή θάνατο»

Πριν από μερικά χρόνια, η 40χρονη είχε απαντήσει, μέσω ανάρτησή της, σε όσους την ρωτούσαν γιατί επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία. Όπως ανέφερε, ο λόγος ήταν ο θείος της, ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο Βασίλης Ανδρεαδάκης, ο οποίος έχασε την ζωή του στις 23 Μαΐου, καθώς το αεροσκάφος του παρουσίασε βλάβη την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία. Ενώ ο πύργος ελέγχου του είπε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, εκείνος, βλέποντας πως εάν συνέβαινε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την συντριβή του.

Η 40χρονη είχε γράψει στην ανάρτησή της: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom