Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος: Ετοίμαζαν χτύπημα σε βενζινάδικο - Η εμπλοκή αστυνομικού και η έρευνα για κύκλωμα μαφίας


Ένας αστυνομικός 32 ετών σε διαθεσιμότητα και ένας φοιτητής 23 ετών –και οι δύο από την Αθήνα- συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 30/8 για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο του Βόλου.

Μια υπόθεση που σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ παραπέμπει σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», γι’ αυτό και ερευνάται κύκλωμα μαφίας.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν πεζοί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κοντά σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Λαρίσης στις 4.10 πμ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα τους ήταν παρκαρισμένο επίσης κοντά στην ίδια επιχείρηση. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είχε σημειωθεί περιστατικό εμπρησμού μόλις τον περασμένο Ιούνιο, στις 29/6.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr, από το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν νοικιασμένο σε όνομα τρίτου, οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί και αποθηκευτεί εντός του οχήματος, όπου μετά από έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν επίσης: 4 μπιτόνια βενζίνης, φωτοβολίδες, μια κουκούλα full face, γάντια, ένα σιδερένιο καπάκι από φρεάτιο ύδρευσης, ένας προκοβγάλτης – «σκύλα» (είδος λοστού), ένα κλομπ, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Με πλαστή ταυτότητα ο αστυνομικός

Την πλαστή ταυτότητα φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 31χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2023 λόγω παλαιότερης ανάλογης υπόθεσης. Επιπλέον, στα σπίτια των δύο δραστών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν όπλο στο σπίτι του 21χρονου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη από κοινού για παράνομη κατοχή εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απόπειρα εμπρησμού με πρόθεση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και οπλοφορία. Ο 31χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, και ο 21χρονος για παράνομη οπλοκατοχή.

Χθες οι δύο προαναφερόμενοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όμως η δίκη αναβλήθηκε για την Δευτέρα 4/9, καθώς απουσίαζαν οι μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας, και συγκεκριμένα οι δύο αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την σύλληψη και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος δήλωσε μέσω του συνηγόρου του κώλυμα λόγω δρομολογίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ως την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με την συνήγορό τους, οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά τις πράξεις που τους αποδίδονται.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom