Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Αγωνία για τη Λάρισα! Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια - Αυξάνεται η ανησυχία για Καρδίτσα και Τρίκαλα

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και ο ΠΑΘΕ σε Λάρισα και Πιερία

Ακόμα μία ημέρα αγωνίας ξημέρωσε για τη Λάρισα, καθώς μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παρατηρούνται πλημμύρες σε προάστια της πόλης. Από την ημέρα που άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 συμπολίτες μας, στη Θεσσαλία, και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η στάθμη του νερού σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανέβει στα δυόμιση με τρία μέτρα, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί. Τη νύχτα, η στάθμη του Πηνειού ποταμού ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Σήμερα το πρωί έγιναν άλλοι 7 απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι, κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια των διασωστών και έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες σε υψηλά σημεία χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας, είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων, που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι, καθώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την τύχη τους. Υπάρχει παντελής απουσία από τα κλιμάκια του Δήμου, όπως παρατηρείται και έχει ήδη καταγγελθεί από πολλούς πολίτες.

Εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή, τις εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά που έφτασαν στη Λάρισα, αλλά και από την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να βγάλουν και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι σήμερα (09.09.2023) οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην Πεδιάδα καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρίκαλων.

https://www.newsit.gr/

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και ο ΠΑΘΕ σε Λάρισα και Πιερία


Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη Λάρισα μέχρι την Πιερία, σήμερα Σάββατο (9.9.2023) λόγω αυξημένου όγκου νερού σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος της Πιερίας, από το 400ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας) έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω αυξημένου όγκου νερού στο δρόμο.

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα.

Πού έχει κλείσει ο Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. λόγω αυξημένου όγκου νερού, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).

Λόγω αυξημένου όγκου νερού, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

  • από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας &
  • από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom