Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

«Κοριός» και στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με το Documento


Την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες φέρεται να παρακολουθούσε η ΕΥΠ σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Οι αποκαλύψεις αυτές αναδεικνύουν το σαθρό έδαφος λειτουργίας της ΕΥΠ, καθώς φέρεται πως πέραν του «εχθρού-λαού», ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αποφεύγει να αντιμετωπίσει το πλαίσιο που διαμορφώνει και γιγαντώνει το ανεξέλεγκτο καθεστώς της ΕΥΠ. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης, είναι η άρνηση να συζητήσει σε βάθος τις παρακολουθήσεις που έχουν καταγγελθεί στο κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ. Η αθλιότητα που ξεσκεπάζεται αναδεικνύει πως η λειτουργία της ΕΥΠ δεν μπορεί παρά να είναι ανεξέλεγκτη είτε εν γνώση είτε εν αγνοία της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στο Documento, που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, αναφέρεται ότι εκτός από το κακόβουλο λογισμικό Predator, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίους εθνικούς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στη λίστα των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι επίσης υπό παρακολούθηση τέθηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου (η οποία έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια την προκλητική αναφορά ότι «θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αν έκρινε ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα) και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom