Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κρήτη: Το κριθαράκι ήταν… ανάλατο και της έφερε το πιάτο στο κεφάλι μπροστά στα παιδιά τους

Ιστορίες παράνοιας στο Ηράκλειο: Από το κοτόπουλο και την ψαρόσουπα μέχρι το σασμάν

Αναποδογύρισε το πιάτο με το φαγητό στο κεφάλι της γυναίκας του και το πασάλειψε στα μαλλιά της επειδή ήταν… ανάλατο το κριθαράκι φούρνου. Τι και αν ήταν μπροστά στο τραπέζι τα δύο μικρά παιδιά τους.

Ο 46χρονος Ηρακλειώτης, όπως καταγγέλλεται, δεν άφησε λόγια να μην τα πει στην 33χρονη σύζυγό του, στο κεφάλι της οποίας έριξε το κριθαράκι με το κοτόπουλο, τρίβοντας το με δύναμη στα μαλλιά της και στην συνέχεια έσπασε το κεραμικό πιάτο στο πάτωμα.

Η προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά του συζύγου τρομοκράτησε, όπως υποστηρίζεται, τη νεαρή μητέρα, η οποία πήρε τα παιδιά από το χέρι για να φύγουν από το σπίτι. Εκείνος, όπως καταγγέλλεται, προσπάθησε να την αποτρέψει, την τράβηξε με δύναμη προς τα μέσα και την απείλησε ότι αν φύγει, θα τη σκοτώσει.

Στην κατάθεση που έδωσε στην Α’ Αστυνομικό Τμήμα και στα στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας η 33χρονη περιγράφει όσα συνέβησαν το μοιραίο μεσημέρι οπότε και ο 46χρονος γύρισε στο σπίτι. Ζέστανε το φαγητό και του σέρβιρε. Δεν πρόλαβε να δοκιμάσει και άρχισε να βλαστημά: «γ… το Χριστό και την Παναγία σου, εγώ στο φαγητό θέλω να έχει πολύ αλάτι».

«Αν θέλεις, πρόσθεσε στο πιάτο σου… Εγώ βάζω κανονικό για να τρώνε και τα παιδιά» φέρεται να του είπε εκείνη και κάθισε στο τραπέζι για να φάει. Τότε εκείνος έπιασε το πιάτο με το κριθαράκι και της το έφερε… καπέλο. Όπως περιγράφεται, το μικρό παιδί της οικογένειας ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το μεγαλύτερο άρχισε να καλεί βοήθεια, μετά από προτροπή της μητέρας.

Ο 46χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με αναστολή.

Η 33χρονη πάντως φέρεται να κατέθεσε ότι ο σύζυγος της την έχει χτυπήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Από μαλλιοτραβήγματα μέχρι μπουνιές στο πρόσωπο και στην κοιλιά. Τελευταία φορά που τη χτύπησε ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021. Τότε τον είχε προειδοποιήσει ότι αν σήκωνε ξανά χέρι πάνω της, θα πήγαινε στην Αστυνομία.

Και πριν το κριθαράκι, η… ψαρόσουπα

Τέτοιες ημέρες πέρυσι, παραμονές Χριστουγέννων, ένας 59χρονος είχε χτυπήσει την 43χρονη σύντροφο του, ενώ μάλιστα κρατούσε στην αγκαλιά της το μόλις 2 ετών παιδάκι τους, επειδή είχε μαγειρέψει ψαρόσουπα και εκείνος ήθελε τηγανιτές πατάτες. 

Μάλιστα την είχε επιπλήξει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ψαρόσουπα δεν είναι φαγητό για παιδιά. Ο 59χρονος είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Την κατηγόρησε ότι χάλασε το σασμάν και την έδειρε άσχημα

Και αν η αφορμή δεν είναι το φαγητό, θα είναι το… σασμάν. Ένας 39χρονος Ηρακλειώτης χτύπησε άσχημα μέσα στο αυτοκίνητο την 50χρονη σύντροφό του επειδή θεώρησε ότι εκείνη ευθύνεται για τη βλάβη στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο σασμάν.

Ο 39χρονος φέρεται να άρπαξε τη σύντροφό του από το κεφάλι, το οποίο άρχισε να χτυπάει με μανία στο αυτοκίνητο, έξω από ψητοπωλείο, στη λεωφόρο Κνωσού.

Σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο για να γλιτώσει τα χειρότερα. Το σκηνικό αντιλήφθηκαν περαστικοί και θαμώνες του σουβλατζίδικου που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ προσπάθησαν να επέμβουν για να την προστατεύσουν.

Η 50χρονη κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ζει μαρτυρικά κοντά στον 39χρονο καθώς την κακομεταχειρίζεται και την αντιμετωπίζει σαν υποχείριό του.

Κατέθεσε μάλιστα ότι ο φίλος της έχει χτυπήσει άσχημα ακόμα και την ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία υποφέρει από ημικρανίες και ζαλάδες. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

https://www.patris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom