Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Κρήτη: Πτώση αεροσκάφους στη θάλασσα στο Κακό Όρος (βίντεο)

Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους

Το πρωί της Πέμπτης ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα στη περιοχή του Κακού Όρους.Με μεγάλη αγωνία εξελίσσεται το περιστατικό με την πτώση αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Καρτερού.

Το πρωί της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στις αρχές, καθώς ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα, υπό άγνωστες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μονοκινητήριο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα από την Ινδονησία.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία περισυνέλλεξαν τα 2 άτομα για να τα μεταφέρουν στο λιμάνι του Ηρακλείου ώστε να μεταφερθούν από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο.

Όπως ανάφερε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας στο neakriti.gr: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

Το αεροσκάφος απογειώθηκε πριν από καμία ώρα εξέπεμψε  SOS (may day) και εν συνεχεία κατέπεσε. Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης.

neakriti.gr & https://flashnews.gr/

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Πρώτο Θέμα, το αεροσκάφος είναι ινδονησιακών συμφερόντων και οι επιβαίνοντες ήταν δύο ξένοι υπήκοοι: ένας με καταγωγή από την Ινδονησία και ο άλλος από τη Νότια Αφρική.


Το άτομο χωρίς τις αισθήσεις του είναι από Ινδονησία και είναι 68 ετών. Το άτομο με τις αισθήσεις του είναι 26 ετών από Νότια Αφρική.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Αίγυπτο και κατέπεσε λίγα μέτρα μετά την απογείωσή του από τον Αερολιμένα Ηρακλείου.

Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και δύτες της 3ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι αρχικά εντόπισαν τον πρώτο άνδρα και τον βοήθησαν να ανέβει στο σκάφος του Λιμενικού.

Λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του τον δεύτερο άνδρα. Τον ανέβασαν στο σκάφος του Λιμενικού όπου του κάνουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

Το αεροσκάφος βυθίστηκε λίγη ώρα μετά την πτώση του στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom