Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους απεργούς της "Μαλαματίνα" από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας Τσάνταλη


Ανακίνωση συμπαράστασης στους απεργούς συναδέλφους τους της Μαλαματίνας από το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Ευάγγελος Τσάνταλης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Ευάγγελος Τσάνταλης» γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει συμβολή των εργαζομένων στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης και στη διαμόρφωση του brand name της, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να εισέρχε· ται αυτή σε περίοδο δυσκολιών, εσωτερικών και διεθνοπολιτικών, και να βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τραπεζών.

Η περίπτωση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι γνωστή. Πρόκειται για ένα γνωστό «όνομα» του κλάδου μας με μακρά παράδοση και μεγάλη συμβολή των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στη διαμόρφωση της επωνυμίας του προϊόντος. 

Γνωστή είναι στον κλάδο. και γενικότερα, η στάση που τήρησαν οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα στηρίζοντας την επιχείρηση όταν αυτή άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Οι τελευταίοι που ευθύνονταν για τα προβλήματα στην επιχείρηση ήταν οι εργαζόμενοι. Αυτό είναι γνωστό σε όλον τον κλάδο και στο χώρο της οινοποιίας και του επιχειρείν.

Δυστυχώς οι νέοι εργοδότες, αγνοώντας τη συμβολή των εργαζομένων στην επι χείρηση, παραβιάζοντας όλες τους τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης, με βάση το οποίο τους παραχωρήθηκε η επιχείρηση, προχώρησαν σε μια ανοικτή επί- θεση κατά των εργαζομένων εκβιάζοντας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, προ- χωρώντας στη συνέχεια σε ένα κύμα απολύσεων για εκφοβισμό και τρομοκράτηση των εργαζομένων και κατέληξαν να υπολειτουργούν το εργοστάσιο χρησιμοποιώντας παρά- νομο απεργοσπαστικό μηχανισμό, εκθέτοντας το προϊόν σε δεκάδες κινδύνους, όπως και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Είναι γνωστό ότι το καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας άρχισε να αντιδρά εναντίον του προϊόντος.

Η ελληνική πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της δεν μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες της νέας εργοδοσίας που χρησιμοποιεί απρο κάλυπτα παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Καλούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μπει ένας φραγμός στις ανεξέλεγκτες συμπεριφορές των τραπεζών, που οδηγούν «ζωντανές» παραγωγικές μονάδες να γίνονται βορά στα νύχια διαφόρων αρπακτικών, με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους απεργούς στην επιχεί- ρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους από όλη τη χώρα την αλληλεγγύη μας, ηθική και υλική προς τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom